Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Zeydan Karalar, Ceyhan Belediyesi önünde halka seslenerek, teşekkür etti.

Çukurova’ya bahar geldiğini ve bu baharın tüm ülkeye yayılacağını ifade eden Karalar, en fazla oyu Ceyhan’dan aldığını ve Ceyhan’ı enerji merkezi yapacağını söyledi.

Zeydan Karalar, “Bir siyasi konjonktür itibariyle hiçbir şart ve koşul olmadan bize oy vereceklerini söylediler ve oy verdiler” dedi.

İttifak yapmamalarına rağmen tüm partililerin kendisine oy verdiğini ifade eden Karalar, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak İYİ Parti ile resmi ittifak yaptık ama aslında Adana ittifakının adayıyız. Çünkü ben size soruyorum: Hangi siyasi yelpaze bize oy vermedi. Hepsi oy verdi, değil mi? Demokratik Sol’dan, Demokrat Parti’den, İYİ Parti ve CHP’yi saymıyorum, HDP’den, Ak Parti’den... Ve çok eleştirildiğimiz konu da HDP’li kardeşlerimizin bize oy vermiş olmasıdır. Bir siyasi konjonktür itibariyle hiçbir şart ve koşul olmadan bize oy vereceklerini söylediler ve oy verdiler. Ve şimdi söylüyorum, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı, ‘Ben HDP’nin oyunu istiyorum’ dedi. Biz istemeden veriyorlar. Bizimkisi günah; onların mubah” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı