7 Haziran seçimlerinde HDP Rize 2. sıra milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun’a bazı akrabalarının basın açıklaması yaparak tepki göstermesini değerlendiren baba Gençağa Karafazlı, basın açıklaması yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Selda, çalışmalarını sürdürecek, adaylıktan asla çekilmeyi düşünmüyor” dedi.

HDP Rize 2. sıra milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun’u bazı akrabaları basın açıklaması yaparak, “Daha önce uyardık. Ancak aday oldu. Biz de akrabalıktan reddettik” yönündeki açıklamalarını Karafazlı’nın babası DİHA'ya değerlendirdi.

Aynı zamanda gazeteci ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticisi olan Gençağa Karafazlı açıklamayı yapanlar ve halkı provokasyona teşvik edenlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Açıklamanın Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) aday olan başka bir akrabanın yakınlarının girişimi ile yapıldığını ve aileden HDP’ye oy vermeyi düşünmeyenlerin bile, “HDP’ye oy vereceğiz” dediğini söyleyen Karafazlı, “Özellikle ailenin kadınları, Selda’yı desteklediklerini ifade ediyorlar. Kızımız, cesurca bir adım attı. Kızımız üzerinden HDP’nin Rize’deki çalışmalarına engel olmak istiyorlar. Selda, çalışmalarını sürdürecek, adaylıktan asla çekilmeyi düşünmüyor” diye konuştu.

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde HDP’nin yükselişini fark eden muhafazakar ve ırkçı grupların, HDP’nin Rize’de çalışma yürütememesi için bu tür provokasyonlar içine girdiklerini belirten baba Karafazlı, “Biz, bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Gerilime neden olan taraf biz değiliz gerilimin sürmesini istemiyoruz. Bu gerilimden yararlanmak istiyorlar. Biz bu gerilimi derinleştirmeyeceğiz. Çalışmalar sürecek” dedi.

Eşi Günay Karafazlı’nın da HDP Rize İl Başkanı olduğunu belirten Karafazlı, yarın bu konu ile ilgili olarak, Rize Valisi ile görüşme yapacaklarını da söyledi.