Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında başlatılan El Bab operasyonu Türkiye- ABD ilişkileri ve PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

"PYD efsanesi"nin yıkıldığını iddia eden Kalın, “PYD’nin en etkin mücadeleyi veren grup olduğu efsanesi, Fırat Kalkanı Harekatı ile yerle bir olmuştur. Terör örgütleriyle hiçbir ilişkisi olmayan grupların DEAŞ’a karşı etkin bir mücadele vereceği Fırat Kalkanı Harekatı ile görmüş olduk” dedi.

Kalın’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

El Bab operasyonu devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın gün gün, saat saat takip ettiği bir operasyondur. Operasyon başarılı bir şekilde devam etmektedir. Amacımız 2 bin küsur kilometrekarelik alanın terörden arındırılmış bir bölge haline getirmektir.

Sivil kayıpların olmaması için hem bizim özel kuvvetlerimiz hem ÖSO büyük bir dikkatlilikle mücadeleye devam ediyor. Burada huzur ve barış ortamını kurmak, DEAŞ ile mücadelede de önem arz ediyor. Rakka ile ilgili sorularınız olacak biliyorum. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi. Suriye’de Obama yönetiminin PYD/YPG’ye destek vermesi kabul edilebilir bir durum değildir.

PYD’nin en etkin mücadeleyi veren grup olduğu efsanesi, Fırat Kalkanı Harekatı ile yerle bir olmuştur. Terör örgütleriyle hiçbir ilişkisi olmayan grupların DEAŞ’a karşı etkin bir mücadele vereceği Fırat Kalkanı Harekatı ile görmüş olduk.

ABD, PYD’den desteği kestiği zaman “Bunlar sahaya hakim” gibi argümanların da bir geçerliliği kalmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdik. Hakan Bey’in CIA Direktörü ile görüşmesinde de aynı konuyu gündem getirdik.