Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan Newroz kutlamaları için Almanya Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını söyledi.

Kalın, “Dün Almanya başka bir skandala imza attı. Nevruz bahanesiyle geliyorlar. Orada bölücü terör örgütünün bayrakları. Konu ne, direkt Türkiye direkt referandum” dedi.

CNN Türk yayınına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Frankfurt'taki tepki çeken Nevruz kutlamasıyla ilgili şunları söyledi: 

"Dün Almanya başka bir skandala imza attı. Nevruz bahanesiyle geliyorlar. Orada bölücü terör örgütünün bayrakları. Konu ne, direkt Türkiye direkt referandum. PKK da referandumda hayır diyor. Biz bunu Alman makamlarına söylediğimizde bir cevap veremiyorlar. Dün Alman büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı, en sert şekilde kınandı."

'HÜSEYİN KURT'UN BOYNUNUN KIRILDIĞINI ÖĞRENDİK'

Öte yandan Kalın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam Türk Büyükelçiliği'ne girişinin engellenmesini porotesto edenlere yönelik polis müdahalesinda polis tarafından ısırılan Hüseyin Kurt'un sağlık durumuyla ilgili de bilgi verdi.

Kalın, "Hüseyin Kurt kardeşimiz, köpeğin saldırdığı, Hollanda'da Rotterdam'da boynunun kırıldığını da öğrendik iki gün önce maalesef. Acıları devam ettiği için doktora bir kez daha gidiyorlar, çok ciddi ağrı sancı var diye. Boynunun da kritik bir yerden kırıldığı ortaya çıkıyor. Bu arkadaşımız bu muameleyi hak edecek ne yaptı? Ki Hollanda bireysel özgürlüklerin sınırsız olduğu bir ülke. Ama bakıyorsunuz ırkçı saldırıların olduğunu görüyoruz."