Adana’da öldürülen Kadri Bağdu cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı.

Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu cinayeti iddiaya göre, Kobani eylemleri sırasında öldürülen Yusuf Güldiren cinayetiyle bağlantılı ve Bağdu’yu öldürdüğü şüphesiyle aranan iki kardeş cinayetin ardından Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katıldı.

Ortaya çıkan yeni bir gelişme daha önce Bağdu’nun avukatı Tugay Bek’in gündeme getirdiği “Katillerin IŞİD’le bağlantılı olabileceği” iddiasını güçlendirdi.

Cinayetin, 10 Ekim’de yani Bağdu’dan 4 gün önce, Kobani eylemleri sırasında öldürülen Yusuf Güldiren cinayeti ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Burcu Karakaş’ın Milliyet’teki haberine göre; Emniyet, Güldiren cinayetinde kullanılan aracın gittiği yerde bulunan “Furkan et ve piliç” isimli işyerinin T.G. adlı kişiye ait olduğunu tespit etti.

Polis, 12 Ekim’de işyeri sahibi ile iletişime geçti. T.G., Kobani eylemleri sırasında sakallı olduğu için IŞİD destekçisi olarak görüldüğünü ve işyerine saldırıda bulunulduğu iddia etti. Araçların plakasını tespit edebilmek için kaldırımı gören kamerayı yol tarafına çevirdiklerini söyledi.

T.G., kamera görüntüsü elde edemeyen polislere tutanak tutulduğu sırada,  “Kadir adlı bir gazeteci” hakkında şikayette bulundu.

Kobani eylemlerinden, o bölgede gazeteci olan ve gazete dağıtan Kadir isimli kişinin sorumlu olduğunu iddia eden T.G, “Bu şahıs emniyetçe gözaltına alınırsa eylemler durur” dedi.

Emniyet yetkilileri, Bağdu cinayetinden sonra T.G. ile kardeşi E.G.’nin Suriye’ye kaçarak IŞİD’e katıldığını tespit etti.

Avukat Tugay Bek de iki kardeşin akrabalarının savcılığa verdiği ifadede, “Bağdu cinayetini üzerimize yıkacaklar” diyerek Suriye’ye kaçtıklarını söylediğini aktardı.