Milyonların sokağa çıkıp, çevre için eylem yapan bir avuç insana günlerce uygulanan aşırı ve orantısız polis şiddetine ve hükümetin konuya yaklaşımına tepki göstermesi olarak değerlendirilen Gezi Parkı Direnişi'ne yönelik hükümet kanadının çeşitli komplo teorileriyle yaklaşımı devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu defa da “eylemler Şubat ayında planlandı” iddiasında bulundu.

Kadir Topbaş, İBB Maltepe sahil dolgu alanı projesini yerinde inceleyerek basın mensuplarına proje hakkında açıklamada bulundu.

Maltepe sahilde açıklama yapan Topbaş, proje bittiğinde bölgeye önemli bir hareket getireceğini, önemli bir canlılık ve aktivite getireceğini söyledi.

"ELİMİZDE ŞUBAT AYINDA YAPILAN BİR TOPLANTININ KAYITLARI VAR"

"Ak Parti Milletvekili İdris Bal Gezi Parkı'yla ilgili bir rapor hazırladı. Başbakan yanlış yönlendirildi. Beyoğlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne büyük bir rol düşüyordu ama üstlerine düşeni yapmadılar' gibi bir ifade var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Topbaş şu cevabı verdi:

“Taksim ile ilgili bir değerlendirme yapılmış. Orada tabi baktığınız yere göre değişir. Ben şunu isterdim, tek yönlü bakmak değil, boyutlarını farklı farklı değerlendirmek gerekir. Elimizde Şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları var. Yani İstanbul'da hareketlerin nasıl başlatılacağı, ne yapılacağı ile ilgili. Şubat ayında başlatılan ve başlayan kayıtları var. Bu kadarını söylemekle yetiniyorum. Bizim elimizde bazı deliller var. Bunlar bir senaryo, bir farklı manipülasyon. Niçin Taksim'deki Cumhuriyet Caddesi ortasında 40 cm çapındaki çınar ağaçları kaldırılırken, budanırken ki orman fakültesi ve kurulu tarafından denetimi de yapılan bir çalışmaydı Sadabat'a dikildi. Hiç kimsenin bir gıkı çıkmadı. Gezi Parkı kenarında çitle çevrilmiş, iki metrelik yaya güvenliği için noktaya gelince kıyamet koptu. Neden, çünkü biliniyordu bu noktaya gelince hassas bir konu. Çevrecilik adına bir adım atılabilir."

"YAPTIKLARI ÇALIŞMALARDAN HABERDARIZ"

"Toplantı yerli mi, yabancı mı, marjinal gruplar mı yoksa siyasilerin yaptığı bir toplantı mı?" sorusu üzerine Topbaş, "Siyasi değil. Ama içinde siyasilerden de zannediyorum birkaç kişi olabilir. Onların detayını söyleyemeyeceğim. Burada yerli bir takım insanlar var. Hatta bundan sonrası için bile kendilerince yaptıkları çalışmalardan haberdarız. İstihbarat bunları biliyor. Bize de ulaşan bilgiler var. Gelen bilgileri de biz ilgililere aktarıyoruz. Bize de bir yerden geliyor zaten" diye konuştu.