Başbakan Binali Yıldırım,  5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’de, kadınlara 'Seçme ve seçilme hakkı' tanınmasının yıldönümü için düzenlenen etkinlikte konuştu.

Yıldırım, "Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımız zaman erkeklerin hali ne olacak?" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

AKP döneminde kadınlara tanınan hakları sıralayan Başbakan Yıldırım, 'kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık' maddesine ilişkin, "Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımız zaman erkeklerin hali ne olacak? Bunu da bir düşünmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım ayrıca, "Kadına kota değil, mücadele edeceği alanlar açılmalıdır. Korumacılık gelişmenin önündeki en büyük engeldir" dedi

Sevinçte de üzüntüde de beraberiz. Kadın – erkek eşit eyvallah, ama bir bütünün iki parçası. Biri olur diğeri olmazsa eksik olur. Bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz, ama en sonunda sana bir bakan olmazsa ne yapacaksınız?
 
Kadınlarımız sadece erkeklere bakmıyorlar, iş dünyasında da önemli yerlere gelmeye başladı. Siyasette adından söz ettiren kadınlarımızın sayısı gittikçe artıyor. Demokrasimiz geliştikçe kendilerini ifade etme yönünde önemli gelişmeler kat ettiğini görüyoruz.
 
Kadınlar için şüphesiz en büyük mücadeleyi, en büyük hakları kendileri elde ediyor. O mücadele olmadan bir kere sonuç olmaz. O mücadeleyi görüp gerekli adımları atmadan da olmaz. Onu da demokrasiyi özümseyen ve kadınlarımızın beklentilerini yerinde, zamanında gören idarecilerle olur. Burada bir korumacılık, bir ayrımcılık asla kabul edemeyiz. Kadına esasında kota ayırmak belki bilinçlenmemiş, yeterince demokrasi anlayışını geliştirmemiş ülkelerde düşünebilir ama benim kişisel tercihim, kadınlara mücadele alanı açmaktır. Kota bir korumacılıktır, korumacılık da gelişmenin önündeki en büyük engeldir.