TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yapmasının büyük bir yanlışlık olduğu, kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda okutulmasının gerektiği ve bu yanlışlığın önümüzdeki dönemde düzeltileceği sözleri üzerine  Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Avukat A. Erdem Akyüz bir açıklama yaptı.

Akyüz, "Bu mantığa göre öncelikle TBMM'de kadın ve erkek milletvekilleri ayrı salonlarda toplantılarını yapmalı, en azından oturma bölümleri ayrılmalıdır" dedi.

Akyüz açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu sözleri söyleyen kişi sıradan bir vatandaş değildir. Hatta her hangi bir milletvekili de değildir. TBMM'nin Başkanvekilidir. Sözlerin söylendiği yer de özel bir sohbet ortamı değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi Toplantı Salonunda yapılan kamuya açık bir resmi toplantıdır. Bu sözlerin muhatabı olan kişiler de 14. Ulusal Çocuk Forumuna 81 İl'den temsilci olarak katılan kız ve erkek öğrenciler, Çocuk Hakları Komitesi Üyeleri, öğretmenler ve görevlilerdir. Bu bakımdan söylenen sözler çok önem kazanmaktadır.

Bu sözleri söyleyen kişi bir milletvekili olmasının ötesinde TBMM Başkanvekili olduğuna göre, öncelikle yapması gereken şey; kadın ve erkek milletvekillerinin toplantı salonlarını ayırmalıdır. En azından ve öncelikli olarak, şimdilik aynı salonda olsa bile, oturma bölümlerini ayırmak için çalışmalıdır. Böyle bir davranış sözlerine ve mantığına daha bir tutarlılık getirecek ve asıl amacını ortaya koyacaktır." (CNN Türk)