Caferağa Dayanışması'nın çağrısıyla Kadıköy Boğa'da toplanan Kadıköy halkı, Moda eski Havuz Meydanı'nın adını 'Mehmet Ayvalıtaş Meydanı' yapmak için yürüdü.

Moda eski Havuz Meydanı'nın adının bundan sonra 'Mehmet Ayvalıtaş Meydanı' olacağını ilan eden Caferağa Dayanışması, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesinin de katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Saat 20.00'de Kadıköy Boğa'da toplanan Kadıköy halkı, Moda eski Havuz Meydanı'nın adını 'Mehmet Ayvalıtaş Meydanı' yapmak için yürüdü. Yürüyüşe Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi, babası, ağabeyi ve kuzeni de katıldı. Yürüyüş sırasında, "Katil devlet hesap verecek! Delilleri karatma, katilleri yakala!, Mehmet'in katilleri bulunacak, analar artık ağlamayacak! ve Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!" sloganları atıldı.

Yürüyüşte Kadıköy halkına, Mehmet Ayvalıtaş'ın katilinden hesap sormak için 21 Kasım'da Kartal Adliyesi'ne gidilmesi çağrısı da yapıldı. Mehmet'in ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş, "Bizler bu diktatöre karşı isyana başladık. Bizler bu kavgada kardeşlerimizi yitirdik" diyerek duruşmaya çağrı yaptı.

Eski Havuz Meydanı'na gelindiğinde 'Mehmet Ayvalıtaş Meydanı' pankartı asıldı ve daha sonra ise Ayvalıtaş'ın duruşmasına destek için hazırlanan video izlenildi. (Gerçek gündem)