BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Suriye'de kaçırılan iki Süryani Metropoliti için Başbakan Erdoğan'a çağrı yaptı, bulunmaları için duyarlı olmasını istedi.

Dora, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 22 Nisan'da Halep ve Antakya Rum Ortodoks Metropoliti Pavlo Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhhana İbrahim'in Suriye'de kaçırıldığını anımsattı.

Metropolitlerin muhaliflerin etkili olduğu bölgede kaçırıldığına işaret eden Dora, Başbakan'a seslenerek, "Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Eş Başkanıdır. İki metropolit için duyarlı olmasını bekliyorum. Başbakanımıza da sorumluluk düştüğüne inanıyorum" dedi.

Din adamlarına savaşta dahi dokunulmaması gerektiğini belirten Dora, bu konuda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun duyarlı olduklarına ilişkin açıklama yaptığını aktardı ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile de konuyu görüştüğünü söyledi.

Rum Ortadoks ve Süryani halkının tedirginlik içinde olduğunu ifade eden Dora, "Rum Ortadoks ve Süryani halkı ümidini kesmeye başladı" dedi.

Barış ve çözüm sürecinin başladığını belirten Dora, "Biz bu şekilde umutlanmışken Reyhanlı'daki patlamayı bir takım güçlerin, etnik grupların arasına nifak sokma girişimleri olarak değerlendiriyoruz. Metropolitlerin kaçırılması da dinler arasındaki diyaloğu olumsuz yönde etkileyecektir" diye konuştu.