İzmir'de Gezi eylemleri sırasında bir kızın saçını çekip copla vuran iki polis hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

Geçen 2 Haziran'da, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda polisler Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulunmuştu. Bu sırada polis biber gazı ve cop kullanmış, gruptan da polise taş atılmıştı.

Polis meydandaki kalabalığa çok sert müdahale edip dağıttı. Bu sırada Kordonboyu'nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı öne sürülen ve öğrenci olduğu sanılan birkaç genç de polislerce coplandı. Üç polis buradaki gençleri coplarken biri de genç kızın saçını çekti.

Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım ile Polis Başmüfettişi Osman Babadağ, sözkonusu iki polisi kask numaralarından belirleyip soruşturma açtı.

Müfettişlerin önce pasif göreve çektiği iki polis daha sonra açığa alındı. İzmir Barosu'da saç çeken polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerde sanık polis memurları hakkında dava açılması için hazırladıkları dosyayı Valiliğe verdi. Valilik te dosyayı olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısına gönderdi. (Radikal)