İzmir'de aydın ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 247 kişi, yeni bir yaşam umuduyla "oyum Selahattin Demirtaş'a" dedi.

Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. Melek Göregenli, Prof. Dr. Nilgün Toker, Prof. Dr. Solmaz Zelyut, Doç. Dr. Ayşen Uysal, Sanatçı İlkay Akkaya, Edebiyat Eleştirmeni A. Ömer Türkeş, Edebiyatçı K. Hayri Yetik, Şair Asuman Susam, Yazar Nabi Yağcı, Gazeteci Ümit Otan'ın aralarında bulunduğu İzmirli aydınlar, yazarlar, sanatçılar ile sendika, meslek odaları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve insan hakları savunucuları, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Selahattin Demirtaş'ın seçim bürosunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk konuşan Prof. Dr. Cem Terzi, İzmir Körfezi'nden yelken açtıklarını ifade ederek, "Yeni bir yaşam umudu için, hepimiz bir araya geldik. Sayın Selahattin Demirtaş'ın bu yolculuğunda yanındayız, arkasındayız. Onu çok seviyoruz, onunlu mutlu oluyoruz, onunla gurur duyuyoruz" dedi.

'OYUMUZ BARIŞA'

Ardından basın açıklamasını okuyan Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu, "Bu ülkede yaşayan herkesin dili, kültürü ve etnik kökeni, inancı, cinsiyeti, cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğramadan hayatın her alanında özgürce onurlu bir varoluş sürdürebilmesi, emekçilerin, yoksulların, ezilenlerin ve tüm halkların devlet yönetimine katılımının, Türkiye halklarının barış içinde, adil, eşit, özgür ve gönüllü bir birliktelik içinde yaşayabilmelerinin, kadınların şiddete ve ayrımcılığa uğramadan eşit ve özgür bir yaşam sürdürebilmelerinin, homofobik ve transfobik ayrımcılığın ve şiddettin son bulabilmesinin, bütün canlıların yaşam hakkının; insanlığın ve yurttaşların ortak referansı olan doğal ve kültürel mirasın korunmasının, devletin tüm inançlara ve inanmayanlara eşit mesafede durabilmesinin, Tüm dünya halklarıyla barışcıl bir ilişkinin güvencesi olabilmesi için" oylarının Selahattin Demirtaş'a verdiklerini açıkladı. (DİHA)