İZMİR - İzmir'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 5. İktisat Kongresi öncesinde protesto gösterisi yapmaya hazırlandıkları öne sürülen 35 Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gözaltına alındı.

İzmir Swiss Hotel'deki 5. İktisat Konresi'nin başlamasına dakikalar kala, TGB üyelerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişi sırasında protesto gösterisi yapacağı istihbaratı alındı. Polis, otel çevresinde aldığı güvenlik önlemlerini arttırdı. Kongrenin yapılacağı Swiss Hotel'e birkaç yüz metre uzaklıktaki Hilton Oteli arkasındaki sokakta topluca yürüyen gruba polis müdahale etti. Polis 35 TGB üyesini gözaltına aldı. TGB üyelerinin 'Gösteri ve Toplantı Yürüşleri Yasası'na muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan TGB'liler, otobüsle Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltıların Cumhurbaşkanı Gül'ün otele girişinden kısa süre önce gerçekleştiği öğrenildi.

Bu arada Kongre'nin yapıldığı otelin çevresindeki cadde ve sokaklar, güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ayrı uçaklarla gelen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın Adnan Menderes Havalimanı ile otel arasındaki güzergah da geçişler sırasında trafiğe kapatıldı. (gazeteport)