İmralı Heyeti'nden Sırrı Süreyya Önder, İzleme Heyeti'nde yer alacak bazı isimlerin kesinleştiğine dair haberlerin doğru olmadığını belirtirken, İzleme Heyeti'nde yer alacağı iddia edilen isimlerden Öztürk Türkdoğan ise, henüz kendisine resmi bir teklifin gelmediğini söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'ndan görüşen İmralı Heyeti'nden HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından İzleme Heyeti'nin son aşamaya geldiği açıklamasının ardından basında heyette kimlerin yer alacağına dair iddialar ortaya atıldı.

Basında yer alan haberlerde İzleme Heyeti'nde 9 kişinin yer alacağı ve bunların da Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan, Ahmet Taşgetiren ve Hilal Kaplan olacağı iddia edildi. İsmi heyet içerisinde iddia edilen isimlerden Öztürk Türkdoğan, henüz kendisine resmi bir teklifin gelmediğini ve basın da çıkan haberlerin iddiadan ibaret olduğunu söyledi.

Öte yandan İmralı Heyeti'nde yer alan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İzleme Heyeti'nde yer alacak bazı isimlerin kesinleştiğine dair haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, heyette yer alan isimlerin belirlendiği iddialarını yalanladı. Akdoğan, "Biz açıklama yapmadan hiçbir şeye itibar etmeyin" açıklamasında bulundu. (DİHA)