İYİ Parti 4’üncü Olağanüstü Kurultayı’nda yapılan seçimde 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri belli oldu.

Kurultay’da 1060 delegeden 793 delege oy kullandı, 759 oy geçerli sayıldı.

GİK seçiminde en fazla oyu İYİ Parti kurucuları arasında bulunan ve Eğitim, Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Berna Sukas aldı.

Hukukçu olan Sukas, 793 delegenin 536’sının desteğiyle kurultayda en çok oyu alan isim oldu.

Sukası’ı 510 oyla İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 505 oyla İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray izledi.

GRUP’TAN AYRILAN YAVUZAĞIRALİOĞLU LİSTEDE

İYİ Parti kongresinden hemen önce Meclis Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılarak Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise 463 oyla GİK’e 5’inci sıradan girdi.

KORAY AYDIN, CİHAN PAÇACI LİSTEDE

Başkanlık Divanı’nda görev yapan Şenol Sunat ve Ahmet Ersagun Yücel asıl GİK listesine giremedi. Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Genel Sekreter Cihan Paçacı’nın olduğu diğer Başkanlık Divanı üyeleri ise yeni GİK’de de yer aldı.

DURMUŞ YILMAZ ADAY OLMADI

İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana danışman ve genel başkan yardımcısı olarak görev yapan eski Merkez Bankası Başkanı Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz son GİK seçiminde aday olmadı.

Yeni kurulacak bir siyasi partiye katılacağı iddialarını reddeden Yılmaz, daha çok gencin parti yönetiminde yer alması gerektiğini söyledi. Genel Başkan Yardımcılığı görevinden kendi isteğiyle istifa eden Ümit Özdağ da GİK için aday olmadı.

BAŞKANLIK DİVANI BELİRLENECEK

Tüzük değişikliği ile 80’den 50’ye düşen GİK üyeleri arasından Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu hafta Başkanlık Divanı üyelerini belirleyerek kamuoyuna duyurması bekleniyor.