İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün kongrede aday olmayacağını açıklamıştı. Bugün ise İYİ Partili vekiller genel merkezde bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından Aytun Çıray açıklama yaptı.

Çıray şunları söyledi:

Afyon'da İYİ Parti'nin çalıştayı yapıldı. Bu toplantının son gününde serbest tartışma ortamı içinde yönetime eleştiriler ve takdirler söylendi. Sayın Genel Başkan Türk siyasi tarihinde pek az görülecek üzere ve aslında başarılı olduğumuz halde kendi koyduğu hedeflere ulaşamadığı için büyük bir sorumlulukla İYİ Parti'yi olağanüstü kurultaya çağırdı.

Doğrusu bunu diğer liderler için bir ders olur diye düşünüyoruz. Genel Başkan bu açıklamadan sonra bir tweet atarak aday olmayacağını açıkladı. Bu kendi iradesidir ama bu partinin en altından en üst kademesine kadar bir irade ortaya çıktı. Bu irada de sayın genel başkanımızın ortak imzalarıyla genel başkan adayı gösterilmesidir. 

Başkanlık Divanımız toplanarak Ağustos ayı içerisinde olağanüstü kurultayı yapma kararı almışlardır."

Aytun Çıray, Bahçeli hakkındaki soruya da yanıt verdi, "Bahçeli demokrasi hakkında konuşacak en son insandır, kurultaydan kaçar bizim genel başkanımız kendi kurultaya çağırır. Ben bir hekim olarak bu tür açıklamalarını sıtma nöbeti olarak değerlendiriyorum." dedi.