Seçime 5 gün kala Manisa’da İYİ Parti’den istifa haberleri geldi. Salihli ilçesinde İYİ Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlyas Çınar ile birlikte 250 kişi düzenledikleri basın açıklamasıyla, parti yönetimine suçlamalarda bulunarak istifa etti.

Salihli Kent Meydanı’nda biraraya gelen partililer adına açıklama yapan Çınar, ‘milliyetçilik ve vatanseverlikten uzak bir yönetim’le karşılaştıklarını söyledi.

Manisa’da İYİ Parti milletvekili adaylarına ‘kişinin vekili’ suçlaması yönelten Çınar “Grubumuz içinde bulunan arkadaşlarımızın, bazı milletvekili adaylarını seçim çalışmasına davet etmelerine rağmen ‘ilçe başkanına ayıp olur’ gibi söylemlerde bulunmaları bu adayların halkın değil kişinin vekili olacağı kanaatine varmamıza neden oldu. Bu kadar aşağılamadan sonra böyle bir yapının ve oluşumun içerisinde bulunamayacağız. Partinin yönetimindeki şahıslarla bir başarı elde edilemeyeceği, bunun milliyetçilikten ve vatanseverlikten uzak bir yapı olduğu tarafımızdan anlaşılmıştır. Bu sebeplerden dolayı 250 kişi ile İyi Parti Gençlik Kollarındaki görevlerimizden ve parti üyeliklerimizden istifa ediyoruz” dedi.