Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe gibi bir durumu olamaz. Bu konuda neyi nasıl yaptıkları ve nasıl deşifre ettikleri önemli. Bunları liderler olarak aramızda konuşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddiaları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe gibi bir durumu olamaz” diyerek, "Bundan önce ABD Almanya’yı dinlemiş ve Almanya bu ciddi bir hesaplaşma adeta bundan dolayı halkı ve etkin çevrelerin değerlendirmeleri olmuştu. Şu anda Türkiye ile ilgili bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde konuşacağız. Bu konuda neyi nasıl yaptıkları ve nasıl deşifre ettikleri önemli. Önümüzde NATO zirvesi ve BM genel kurulu var. Bunları liderler olarak aramızda konuşacağız. Dünya barışını tehdit eden bu tür açıklamaları kontrol altına alma gibi durumları olabilir" şeklinde konuştu.
 
Dışişleri Bakanlığı da dinlemelerle ilgili yazılı bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"İddiaların doğru olması halinde, bu tür faaliyetlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği ve iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığı açıktır. ABD’nin, söz konusu iddiaları araştırarak, doğru olmaları halinde devlet kurumlarımız ve dış temsilciliklerimize yönelik yürüttüğü faaliyetlerini derhal sonlandırması beklenmektedir. ABD makamlarının söz konusu haberdeki vahim iddiaları ciddiyetle ele alarak tarafımıza tatminkar bir açıklama sunması talebi bugün (1 Eylül) Bakanlığımıza davet edilen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'na iletilmiştir"