Bitlis'te Vali Yardımcılığı görevinden istifa eden Ömer Faruk İlhan , 81 il Valisi dahil bütün bürokratlara sivil itaatsizlik çağrısı yaptı, "Allah korkunuz varsa istifa edin ve hükümeti felce uğratın," dedi.

grihat.com.tr'de yer alan habere göre İlhan, şunları söyledi:

"Ben diğer bütün büroktratları da istifaya davet ediyorum. Zerre kadar vicdanları ve Allah, ahiret korkuları varsa derhal istifa etsinler. Bu hükümetin kirli politikalarına alet olup ahiretlerini berbat etmesinler. 81 il Valisi dahil bütün bürokratlara sivil itaatsizlik çağrısı yapıyorum. Bu hükümetin bu ülkenin kodları ile bu kadar rahat oynamasını engellemesi için bütün bürokratlara sesleniyorum; sivil itaatsizlik eylemi olarak istifa edin. Konforunuzdan biraz taviz verin. Dost muhabbetinde hepsi aslan kesilir, ülkeyi ne kadar sevdiklerini söylerler, ülkeye canlarını vereceklerini söylerler. Bakın ben canlarını vermelerini istemiyorum, çok basit bir şey istiyorum, verin istifayı ve hükümeti felce uğratın. Bu kadar keyfi şekilde, bu kadar pervasızca bu ülkenin kodları ile oynanamayacağını herkese gösterin.

"Bugüne kadar Allah aşkına bürokrasi hangi bedeli ödedi. Siyasiler her dönemde bürokratları satın almayı becermiştir. Valilik vermiştir, başsavcılık vermiştir, genel müdürlük, müsteşarlık vermiştir ve bunun için bir sürü milli manevi değerden taviz veren adam vardır kuyrukta. Zaten siyasilerin bu ülke ile bu kadar rahat oynamalarının sebebi de budur. Başta Doğu'da görev yapanlar olmak üzere bu ülkedeki bütün bürokratlar derhal istifa etsin."