CHP'nin 'çözüm süreci'ndeki tutumunu gerekçe göstererek devam eden istifalara, CHP Suruç İlçe Örgütü'nün 12 kişilik yönetimi de geçtiğimiz günlerde katılıştı.

Urfa Halfeti'de iki dönemdir CHP'den belediye başkanı seçilen Mahmut Özdemir de, CHP'nin "çözüm sürecine" yeterince katkı sunmadığını ve Kürtlerin taleplerine kulak tıkadığını belirterek, partisinden istifa etti.

'SÜRECE İLİŞKİN ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINMADI'

Özdemir, hem Kürtlerin hem de Türklerin oylarıyla 2 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını söyledi. Özdemir, son süreçte CHP Genel Merkezi'ne sürece ilişkin birçok öneri verdiklerini, fakat hiçbirinin dikkate dahi alınmadığını belirtti. Bu konuda hiç duyarlılık gösterilmediğini belirten Özdemir, CHP'nin Kürt sorununun çözüm noktasında net bir politikasının olmadığının altını çizdi.

'SAYIN ÖCALAN'IN DOĞMUŞ OLDUĞU TOPRAKLARA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIM'

CHP'nin süreç karşısında halkla paylaşacağı bir planının olmadığını ifade eden Özdemir, "Bugün ben insanım diyen herkesin barışa katkı sunması gerekiyor. CHP'nin tabanı da barıştan yana fakat genel merkez bu konuda ikilem yaşıyor. Bu durum beni ciddi bir şekilde rahatsız etti. Benim bu saatten sonra bu partide geçmişimi ezip geçmenin bir anlamı yok. Ben bu tür durumların sosyal partilerin çözdüğüne inanıyorum. Fakat CHP bunun çok gerisinde. Yani ben bu durumdan orada bulunmaktan rahatsızdım. Ben Sayın Öcalan'ın doğmuş olduğu bu topraklara saygı duymak zorundayım" dedi.

'CHP SÜRECE EKSİK KALDI'

Bu saatten sonra CHP'de siyaset yapmanın kendi kişiliğine ihanet olarak gördüğünü kaydeden Özdemir, şunları söyledi:

"BDP bana daha yakın. Nasıl bir dünya istiyorsam onu amaçlıyor. BDP'nin bu ülkenin demokratikleşmesi ve bu ülkenin yurttaşlarının ortak bir yaşam sağlayabilecek bütün inanç, kültür ve renklerin yer bulması için mücadele ettiğine inanıyorum. Kürt özgürlük hareketinin mücadelesinde çok ciddi bir rol oynuyor. Bu konuda bedel vermiş bir halk var. Bunu başarıyla taçlandırmak bizlere düşüyor. Oluşacak barışın Ortadoğu'ya farklı bir hava estireceğine inanıyorum. Ve onurlu Kürt halkı bu sürecin başını çekiyor."

Belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nde çalışan Mehmet Vural ise, bir devrimci ve demokrat olarak oluşan süreci desteklediklerinin belirterek, sürecin Türkiye'nin tüm kesimlerini ilgilendirdiğini söyledi. Kürt halkının barış mücadelesini bu noktaya getirmesinin halklar açısından önemli olduğunu ifade eden Vural, "CHP bu duruma çok eksik kaldı. BDP'nin mücadelesi bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Türkiye'de farklı bir hava estirecek bir konumda ve bunu amaçlıyor. Biz de kendimizi bunun içinde gördüğümüze inanıyoruz" diye konuştu.

'CHP'DE ULUSALCILIK VE MİLLİYETÇİLİK TAVAN YAPTI'

1974-1975 yıllarından beri siyaset içinde yer alan ve belediyenin sekreterlik bölümde çalışan Mehmet Emin Sakar da, CHP'nin içinde ulusalcılık ve milliyetçiliğin tavan yaptığını dile getirerek, demokratik siyaset yapabilecek insanların kendini bu yapı içerisinde bulamadığına işaret etti. Sakar, "CHP'nin bu sürece bu denli yaklaşması kabul edilemez bir durumdur. Bunu kabul etmediğimiz için ülkenin demokratikleşmesi ve halklar arasındaki barış köprüsünü gören bir kurumda yer almak istedim" dedi. (Yüksekovahaber)