İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun karar çıkması beklenen Ergenekon Davası duruşmasına izleyici alınmayacağı yönündeki açıklaması ile ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin "İşi değil" derken, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "İşini yapmış" dedi.

Bozdağ Twitter hesabından şunları yazdı:

"İstanbul Valisi,mahkemenin kararına göre Silivri'deki duruşmaya kimlerin alınıp alınmayacağını açıklayıphalkı bilgilendirmiş. İşini yapmış.

"CHP Genel Başkanı, bunu 'Vali mahkemeye giriş ysağı koyuyor' şeklinde çarpıtıyor. Vali yasak koymuyor, mahkemenin kararını uyguluyor.

"Anlaşılan CHP'ye göre valinin mahkeme kararına uyması, yasak koyması anlamına geliyor. Valinin mahkeme kararını uyması yasak değil, görevidir.

"Mahkemeler sadece karar verir, kararı ise idare uygular. Karar uygulanmazsa, mahkemenin de kararın da anlamı kalmaz. Valinin yaptığı uygulamadır."

Vali Mutlu'nun açıklamaları ile ilgili olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin de dün "Duruşmaya kimlerin alınacağını açıklamak valinin işi değildir" demişti.

Vali duruşmayla ilgili 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı karar doğrultusunda duruşma salonuna tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları, milletvekilleri ve basın mensuplarının alınacağını, izleyici alınmayacağını açıklamasını yapmıştı. (Bianet)

Mehmet Ali Şahin'in Vali Mutlu'yu eleştirdiği haberi buradan okuyabilirsiniz.