İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Prof. Dr. Raşit Tükel’in seçimlerde galip gelmesine rağmen rektörlüğe atanmaması nedeniyle eylem yapma kararı aldı. Tükel yerine atanan Mahmut Ak istifa edene kadar okulu terk etmeyeceklerini açıklayan öğrenciler, okula gelen Raşit Tükel’in isteği üzerine eylemlerini sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Üniversitesi’ne rektör olarak akademisyenlerin oylarıyla seçilen Raşit Tükel yerine YÖK’ün birinci sıraya koyduğu Mahmut Ak’ı ataması sonrası Beyazıt Kampüsü’nde eylem yapan İstanbul Üniversitesi öğrencileri eylem sonrasında toplandıkları forumda bir açıklama yaptı.

Üniversite iradesinin Tükel’in yanında olduğunu ısrarla belirttiklerini ifade eden öğrenciler, “Gelinen noktada üniversite iradesinin yok sayılması karşısında bizlere üniversitemize ve irademize sahip çıkmak düşmüştür. Bugünden itibaren okulumuzu terk etmiyoruz” dedi.

Sınavlara okulda hazırlanma kararı alan öğrenciler, “Sıra arkadaşlarımızı kitapları ve ders notlarıyla birlikte okula gelmeye ve sınavlara okulda hazırlanmaya çağırıyoruz. Hocalarımızı, sınav sorularını okulda hazırlamaya davet ediyoruz. Bu kararı AKP’nin terörize etmesine müsaade etmeyecek, provokasyonlara gelmeyeceğiz” duyursunu yaptı.

Bunun üzerine Polis Beyazıt Kampüsü’nü kuşattı. Raşit Tükel de kampüse gelerek öğrencileri okulu boşaltmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Prof. Dr. Raşit Tükel’in “Birlikte buradan güçlü bir şekilde çıkalım. Vermek istediğiniz mesaj alındı. Mücedelemiz buradan çıktıktan sonra da sürecek” önerisinin değerlendirildiği forum gece saatlerinde sona erdi.