Batuhan Kurtaran / Bianet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Yönetimi’ni ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İl Sekreteri Zeynel Emre ve il başkan yardımcılarından Şerdil Dara Odabaşı ve Canan Kaftancıoğlu’nun oluşturduğu heyet, bugün saat 13.00’te BDP İstanbul İl Başkanlığı’na gelerek ziyarette bulundu.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeye BDP’den de il eşbaşkanları Emrullah Bingül ve Arife Çınar’ın yanı sıra parti meclisinden Hasan Vural ve Eşbaşkan Yardımcısı İlkay Yenigün katıldı.

BİNGÜL: UMARIZ BU ZİYARETLER YOĞUNLAŞIR

Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, BDP İstanbul İl Yönetimi’nin 28 Temmuz’da yapılan kongreyle yenilendiğini ve CHP heyetinin kendilerini tebrik etmeleri için geldiğini belirterek, “Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu ziyareti önemsiyoruz. Umarız ki bu tür ziyaretler merkezi düzeylerde de kendisini göstermiş olacaktır” dedi.

Kürt sorununun çözümü noktasında tarihi bir sürecin içerisinde bulunulduğunu belirten Bingül sözlerine şöyle devam etti:

“Böylesi bir dönemde siyasal partilerin çözüm üretme noktasında görüş alışverişi içinde olmaları, en başta diyalog içerisinde olmaları önemlidir. Dolayısıyla Meclis’te grubu bulunan iki muhalefet partisinin birarada birçok şeyi tartışıp değerlendiriyor olmasını önemsiyoruz. Umarım önümüzdeki dönemde bu yönlü ziyaretlerimiz yoğunlaşır çünkü iade-i ziyaret hakkı doğmuş oluyor. En kısa zamanda Başkan ve yönetimini ziyaret etmiş olacağız.”

SALICI: KUTUPLAŞMA DEĞİL, EL SIKIŞMA

BDP İstanbul yönetimine nezaket ve misafirperveliğinden dolayı teşekkür eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Türkiye’de demokrasinin önündeki temel sorunlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

CHP’nin de BDP’nin de belli pozisyonları olduğunu söyleyen Salıcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler de Türkiye’nin en büyük ilinin il başkanları ve eşbaşkanları olarak bu konularla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Siyasetin kutuplaşmadan değil de, el sıkışmadan daha çok fayda sağlayacağı fikrinde ortaklaştık. Dolayısıyla bütün siyasi partilerle, özellikle muhalefetteki siyasi partilerle daha sık görüşmeler yapmak bizim de ortak bir dileğimiz.” (Bianet / Fotoğraf: Merve Ateş)