31 Mart seçimlerinde DSP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak 23 Haziran seçiminde adaylıktan çekilen DSP’li Muammer Aydın, partisindeki genel başkan yardımcılığı ve başkanlar kurulu üyeliğinden istifa etti.

Aydın, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı şahsi menfaate dayalı kararlar almakla suçladı.

Muammer Aydın istifa haberini Twitter hesabından duyurdu.

Aydın, şunları yazdı: “DSP ‘deki genel başkan yardımcılığı ve başkanlar kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Haziran 2013 itibariyle üyesi olmaktan onur duyduğum ve bu güne kadar ilke ve kararlarına uyarak görev yaptığım DSP’deki genel başkan yardımcılığı ve başkanlar kurulundaki görevimden gelinen süreçte, Genel Başkan Önder Aksakal’ın genel olarak partide rahatsızlık yaratan olumsuz tutumu ve 23 Haziran seçimi sürecindeki parti tüzük ve ilkeleri ile başkanlar kurulunun ve parti meclisinin kararlarına aykırı, tamamen bireysel şahsi menfaate dayalı, parti kurumsal kimliğine ve bu güne kadarki partinin fiili ve teorik uygulamalarına, parti menfaatlerine, onursal genel başkanımız sayın Bülent Ecevit‘ in öğretisine ve demokratik sol kültüre, ülke menfaatlerine ve bu doğrultudaki siyaset anlayışıma ters , toplumda dsp’nin yanlış algılanmasına neden olan açıklamaları benim artık bu görevlerde kalmamam için yeterli sebep oluşturmuştur. Bu güne kadar DSP Çatısı altında tanıdığım ve birlikte çalışmaktan onur duyduğum önceki Genel Başkanım Masum Türker’e, tüm Başkanlık Kurulu Üyesi ve Parti Meclisi Üyesi arkadaşlarıma, bu İlkeleri yaşatan ve paylaşan tüm Demokratik Solculara teşekkür etmeyi bir borç ve görev biliyorum. Siyaset ilke ve doğrultu tutarlılığı gerektirir. Saygılarımla.”

ÇEKİLDİĞİNDE İMAMOĞLU’NA DESTEK VERMİŞTİ

DSP’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Muammer Aydın, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek olan İBB Başkanlığı yarışından çekildiğini duyurmuştu. Twitter hesabından açıklama yapan Aydın, “24.05.2019 Saat 09.54 itibariyle DSP İBB Başkan adaylığından çekilme dilekçemi İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na sundum. Her şey güzel olacak” ifadesini kullanmıştı.

AKSAKAL NE DEMİŞTİ?

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise 23 Haziran seçimi öncesi “Bazı arkadaşlar parti meclisimize Ekrem İmamoğlu’nun desteklenmesi konusunda teklif getirdi ancak reddedildi” demişti. Aksakal şu ifadeleri kullanmıştı: “İstanbul adayımız Av. Muammer Aydın kendisi çekildi. Oysa Muammer Aydın’ı, DSP aday göstermişti. Ama o çekildi. Çekilmesinin ardından yeni bir aday çıkarmayı düşündük. Fakat tam olarak, layıkıyla seçim çalışması yapamayacağımızı gördük. Bunun için ekonomik gücümüz de yoktu. Aday çıkarmadık. Aday çıkarmadık diye bir yeri işaret etmedik, buraya oy vereceksiniz demedik.”