Rusya'nın İngilizce yayın yapan televizyonu "Russia Today"in Ortadoğu muhabiri Paula Slier, Suriye'nin Lazkiye kentindeki cephaneliği vuran İsrail savaş uçaklarının Türkiye'deki bir askeri üsten havalandığını iddia etmişti.

İddiaya göre, İsrail savaş uçakları, Türkiye'deki bir askeri üsten havalanarak, Akdeniz üzerinden Lazkiye'deki askeri cephaneliği havaya uçurdu.

"Russia Today" muhabiri saldırının, Rusya'nın Suriye'deki Tartus askeri üssüne 80 kilometre mesafede meydana geldiğini ileri sürmüş ve İsrail ile Türkiye'nin bu konuda açıklama yapmaktan kaçındığını belirtmişti.

NTV'ye konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise bu iddiaları 'kesin dille' yalanladı: "Bu haber çıkartılarak Türkiye ile Mısır arasında fitne çıkarma çabası var. Hiç karşılığı olmayan bir haber. Ama bir yayın organı -ki bunların sicili bellidir-, benzer haberleri yayan üçüncü bir yayın organı. Bunlar hep manipülatif haberler. Türkiye'nin İsrail'le işbirliği yaptığı iddia edilerek Ortadoğu politikasını itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar."