Kimyon’un CHP’den istifası ile İskenderun Belediye Meclisindeki koltuk sayısı da değişti. CHP’yi Belediye Meclisi'nde İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile 15 kişi temsil edecek.

Muhalefet ise 17 koltuk sahibi olarak Mecliste devam edecek. Ancak bu güne kadar mecliste sayısal eşitlik söz konusu olduğu için 2 oy hakkı bulunan Başkan Civelek artık eşitlik bozulduğu için tek oy kullanacak.

İskenderun CHP belediye meclis grubunun en mücadeleci üyesi olarak tanınan Ercüment Kimyon katılım töreninde yaptığı konuşmada, 2009 yerel seçimlerinden önce 15 yıllık despot bir yönetimi devirmek için tüm sol çevreler ve sivil toplum örgütleri ile CHP çatısı altında bir koalisyon oluşturduklarını ve belediye seçiminin bu sayede kazanıldığını belirtti.

Kimyon, “22 aylık uygulamada gördüm ki, İskenderun belediye yönetimi şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim anlayışına sahip değil. Mecliste yaptığım yapıcı eleştiriler CHP’nin 15 kişilik meclis grubunda dahi karşılık bulamıyordu. Meclis grubu ranta dayalı bir çalışma anlayışına sahip, seçim bildirgesinde halka verdiğimiz sözleri ve şeffaf yönetim anlayışını maalesef hayata geçiremedik. İskenderun için geçen 22 aylık süreci kayıp bir dönem olarak değerlendiriyorum. Bu gidişata daha fazla göz yumamazdım, grup içerisinde sürdürdüğüm muhalefet anlayışını grup içerisinde kalarak daha fazla sürdüremezdim. O yüzden EDP’ye geçmeyi ve eskiden beri siyasi mücadele verdiğim arkadaşlarla beraber siyasi çalışmalarıma devam etmeyi uygun buldum.” ifadelerini kullandı.

Kimyonun rozetini EDP Hatay İl Başkanı Mustafa Köse taktı.