CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem iktidarın IŞİD’i görmezden geldiğini ifade ederek, “Bu telefon konuşmalarında teröristlerin, hangi otelde kaldığı, nerede araba bekledikleri, arabaların hangi benzinlikten yakıt alacağı, nerede duracağı, Kilis'te hangi camide toplanılacağı, kaç kişinin nereye gidip geleceği hepsi yazıyor.

“Tüm bunlar bilinmesine rağmen hiçbir operasyon yapılmamış. Çok basit bir soru soruyorum, bu teröristleri neden tutuklamadınız?” ifadelerini kullandı.

Binlerce gizli ibareli  belgenin elinde olduğunu ve tapelerdeki konuşmaların normal bir ülkede hükümeti düşürmesi gerektiğini belirten Erdem şöyle konuştu:

"Kilis'te Hükümet'in görmezden geldiği bir şeyler oluyor. Emniyet IŞİD'lilerin kendi aralarında yaptığı telefon konuşmalarını dinlemiş.  Nerede otelde kaldığı, arabaların kaçta nereden kalkacağı, hangi benzin istasyonundan yakıt alacağı, nerede duracağı, Kilis'e Antep'e  kaç kişinin getirildiği tamamen kayıt altına alınmış ama tek bir tutuklama işlemi yapılmıyor.

Hangi otelde kaldığını bildiğiniz teröristi neden tutuklamadınız?

Sabah Gazetesi'nde 'her taşın altıntan o çıkıyor' denilen Ebubekir kod adlı kişinin konuşmasında 1128 kişinin giriş yaptığını belirtiliyor.  Bakın neler var başka;

Telefondan 'çakar' siparişinde bulunuyor. Trafik polisinin arabalarına takılanlardan getirin diyorlar.  Kaç kişinin sınırdan geçtiğini söylüyorlar... Önceki gün 58 giriş, 3 çıkış oldu... vs...

Bu konuşmaları Emniyet dinliyor, utanmıyor musunuz siz bu ülkenin çocuklarının katliamına göz yummaya! 'Şu benzin istasyonundan mazot al, Elbeyli'den çıkış yap.' diyorlar. Niye tutuklamıyorsun?

Telefon belli,  arayan belli, adı belli, aradığı adres belli, koordinat belli. Bunlar tutuklu değil, gözaltında değil!

Sınırı geçiyorlar,  Rakka'da silahlı eğitim alıp Türkiye'de katliam yapıyorlar.  Nereden biliyoruz? Onlar da bu belgelerde var. "

Eren Erdem, polisin arananlar listesinde olan ve ihbar edenlere 4 milyon ödülün verileceği ilan edilen  İlhami Bali adlı kişinin de dinlenen isimler arasında olduğunu söyledi.

"Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün, Ankara Valiliğini bilgilendirildiği belgeler de var. İlhami Bali adlı kişinin Ankara'da eylem yapacağını söylüyor. Bu Bali'nin dinlendiği telefon kayıtları var. Ankara'da,  Suruç'ta  eylem yapılacağını, silah topladıklarını, nerede eğitim aldıklarını söylüyor. Muhtemel eylem şüphesi başlıklı gizli ibareli belgelerle bunu istihbarata duyuruyor. Ama istihbarat  tek bir operasyon bile yapmıyor.

Kilis'te cami önleri İETT otobüs durağı gibi çalışıyor. 1178 kişi sınırı geçmiş ve Hükümetin haberi var.

Hangi konuşmalar  var bu kayıtlarda bakın:

"Abi benim bir geçiş işim vardı, ben şu an Antep merkezinde ... otelin oradayım..." diyor adam.

Ey Emniyet, ey İçişleri Bakanı nerdesin? Nerdesin ey AKP Hükümeti bu adamlar konuşmanın diğer bölümlerinden anladığımız üzere, sınırı geçmiş, Rakka'da silah eğitimi almış ve arananlar listesinde, Türkiye'de eylem planladığı belirlenen aranan kişi listesinde.

'Abi Ulu Camideyim diyor, hanımla iki çocuk yanımda' diyor... Ey polis, ey MİT, neredesin Hakan Fidan...  Ulu Cami'nin önündeler!

Ebu Hanzala'yı serbest bırakan hakime sesleniyorum: Sen Türkiye Cumhuriyeti'ne  ihanet eden bir alçaksın. Bu tapelerde  Ebu Hanzala'nın IŞİD terör örgütüne nasıl hizmet ettiğine dair belgeler var. Bu konuşmada Takva Haber'den söz ediliyor. Ebu Hanzala'nın sahibi olduğu site.

Takva Haber, Urfa'dan Suriye'ye terörist geçişini organize ediyormuş. Ebu Hanzala'nın sahibi olduğu Takva Haber. Adalet Bakanı'na soruyorum, bu hakimi görevden alacak mısın?

Bu konuşmalardaki en vahim hadise yüzlerce yaralı Türkiye'de tedavi ediliyor. 'Gardan aldık, hastaneye gittik şu kadar masraf çıktı, bize gönderin.' diyorlar. Terör örgütü militanlarının tedavisinin hangi hastanelerde yapıldığı ortada.

Video kayıtları ile Türkiye'yi tehdit eden adam, tedaviye gelmiş 18 bin dolar ödenmiş... Hangi hastanede, hangi doktorun tedavi ettiğinin adı yazıyor burada... Tek bir  işlem yapılmış değil.

Taksim'de bildiri dağıtan adamları terör eylemi yapacak diye tutuklayanların bu kadar açık şekilde terör eylemi yapanları tutuklamamasında ihmal değil, kasıt var. Demek ki terör örgütleri arasında ayrım yapıyorsunuz.

Tape'de adam diyor ki,  'Hacı sen arabada mısın, lav silahıyla mı gittin , evet'  diyor. 'Keleş'i de aldın mı yanına?' diyor...  Adalet Bakanı'na sesleniyorum... O bıyık sana hiç yakışmamış. Bıyık ile siyaset olmaz...  Lav silahı ile keleş ile sınır geçen adamı dinliyorsun tek birini tutuklamıyorsun. Düşük profilmişsin...

POLİS, SINIRI GEÇENLERDEN HABERDAR...

Bir polis memuru diyor ki 'sınırı geçen çocukları bize verin, kadını alın... O çocuklar bir polis memurunun çocuklarıymış. Yoksa ikinci kafileye izin vermeyeceğiz.'

Bu rezaletin nedeni olan insanların hepsinin Allah kahrı belasını versin!   Tüm eylemlerin, ölenlerin sorumlusu bunları dinleyen hiçbir şey yapmamış olanlardır.

Erdem, yakında El Kaide'nin Türkiye'deki önemli bağlantılarını deşifre eden bir   rapor açıklayacağını söz konusu raporu MİT'in hazırladığını da belirtti. "Bu listedekiler bugün Saray'da danışmanlık yapan isimler." diye konuştu.