CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplanısında konuştu.

IŞİD'in elindeki silahların Türkiye'den gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "IŞİD’in elindeki silahlar Recep Tayyip Erdoğan’ın Davutoğlu marifetiyle gönderdiği silahlardır" dedi.

Tezkere tartışmaları üzerine konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Kobani’de insanlar öldürülüyor. Siviller masum insanlar sürülüyor. Biz oturduk konuştuk çözüm üretelim dedik. Kobani ile ilgili özel bir görüş aldık ve paylaştık. Pek çok kanaldan olumlu ve olumsuz tepkiler geldi. Olumsuz tepkiler için şunu söylemek isterim. Kobani neden öneli. Bizim teklifimizin amacı nedir. Diyorlar ki Kobani’de siviller kalmadı biz oraya neden gidelim. Dünyadan haberi olmayanların görüşüdür o.

BM Suriye temsilcisi şöyle dedi 4 gün önce: IŞİD’in eline geçerse Kobani Srebrenica katliamına benzer bir katliam yaşanabilir. Kadınların ve çocukların gözümüzün önünde öldürülmesine sessiz kalırsak Türkiye büyük itibar kaybına uğrar. İnsan hakları ihlallerine sesimizi çıkarmak zorundayız. Eğer IŞİD Kobani’yi alırsa 400 KM’lik sınırda Türkiye bir terör örgütüyle komşu olacaktır. PKK’nın Kuzey Irak’ta neler yaptığını biliyoruz. Şimdi 400 kilometre karelik yeni bir hat açılacak. Bunu başta engelleyemezsiniz sonra da engelleyemezsiniz.

'İNSANİ AMAÇLI GİDELİM'

Eğer tedbir almazsak orada ileride yaşanacaklar Türkiye’ye de sıçrayacaktır. IŞİD’in orada at koşturması doğru bir şey mi? Biz öneride bulunduk okur ya da olmaz. Ama önerimizin çok haklı olduğu ortaya çıktı ki Bremen mızıkacıları gibi yukarıdan aşağıya çıktılar ve teklifimizin ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya başladılar. Terör ister IŞİD’den ister PKK’dan gelsin teröre karşı direnmemiz gerekiyor. Bizim önerimizde yabancı asker, işgal, tampon bölge, uçuşa yasak bölge yok. Biz insani amaçlarla gidelim diyoruz.

IŞİD’e destek vermeyin dedik Ahmet Bey çıkıp “bu söylemek vatan hainliğidir” dedi. IŞİD’e destek verdiklerini bütün dünya biliyor. Belge mi istiyorsun sen işte silahları götüren şoförlerin ve savcıların ifadeleri.

'IŞİD'İN SATTIĞI PETROL KİME GİDİYOR'


Şimdi ben ona soruyorum kim vatanına ihanet ediyor sevgili Ahmet Bey. Efendim biz insani yardım malzemesi gönderdik diyorlar. Erdoğan Somali’ye gitti ve insani yardım malzemesi götürdü. Oraya bir sürü insan sanatçı götürdü. Maden insani yardım malzemesi götürüyorsan bu tırlara neden yasak geliyor. Yayınlanması yasak. Hani insani yardımdı. IŞİD’in elindeki silahlar Recep Tayyip Erdoğan’ın Davutoğlu marifetiyle gönderdiği silahlardır.

Herkes biliyor ama dertleri şu: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bunu öğrenmesin. IŞİD petrol satıyor günde 2 milyon dolarlık. Kime satıyor bunu. Ankara'da İstanbul’da Gaziantep’te IŞİD’e eleman devşiren ofisleri var. Konya Müftüsü şöyle diyor Ali Akpınar 4 gün önce: Konya’dan 100 kişi gidip IŞİD’e katıldı. Bombalama oldu bunlardan 10-15’i öldü. Bu militanlar giderken sen bir yerlerden armut mu topluyordun.

IŞİD’in hücreleri de var. Toplanıyorlar cenaze namazı kılıyorlar üniversitede öğrencilere saldırıyorlar. Yurtdışından gelip IŞİD’e katılanlar var. Bunların kendileri anlatıyorlar zaten. Biden’ın açıklamaları var en son. Özel bir görüşme olduğu için özür diledi. Yalan olduğu için dilemedi. IŞİD’e açıkça bu hükümetin desteği var.