IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Takva Haber, 49 rehinenin serbest kalmasıyla ilgili ‘çarpıcı’ yorumlar paylaştı. IŞİD’le hükümet arasındaki müzakerelerin ‘kırılma noktası’ Türkiye’nin ABD’nin IŞİD'e karşı kurduğu koalisyona katılmaması olarak gösterildi.

Diken'de yer alan habere göre, IŞİD yanlısı haberleriyle dikkat çeken Takva Haber, ‘Türk rehineler nasıl serbest bırakıldı?‘ başlıklı ‘özel haber’inde, “ABD’nin Suriye ve Irak’ı işgal için koalisyon kurma girişiminin üzerinden beş gün geçmişti ki görüşmeler sonuç verdi ve esirler Suriye üzerinden güvenli bir yol aracılığıyla Türk yetkililere teslim edildi. Hatırlanacağı üzere Türkiye Cumhuriyeti devleti ABD’nin işgal koalisyonuna katılmayı reddederek yeni bir işgale karşı niyetini ortaya koymuştu.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE IŞİD’İ TANIDI

Takva Haber, ayrıca “Böylece Türkiye devleti, İslam Devleti’nin dolaylı yollardan da olsa tanımış oldu” yorumunu yaptı.

FİDYE ALINMADI

Rehineler için üç aydır Türkiye ile IŞİD arasında müzakerelerin sürdüğü ve IŞİD’in ‘niyetinin kötü olmadığını’ göstermek için bu süreçte Türkiye vatandaşı TIR şoförlerinin serbest bırakıldığı vurgulandı.

Müzakerelerin Milli İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı ile ‘İslam Devleti Dışişleri Bakanlığı’ arasında yapıldığı ve rehinelerin serbest bırakılması için fidye alınmadığı vurgulandı.