Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından Musul'da kaçırılan Türk TIR şoförlerinin serbest bırakıldığı haberi geldi.

Doğan Haber Ajansı, şoförlerin bu sabah serbest bırakıldığı ve Kürt bölgesine doğru hareket ettiğini söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise şu anda gelen haberleri teyit edemediklerini ifade etti ve 'bir sürecin ilerlediğini' söyledi.

Hürriyet gazetesi, serbest bırakılan TIR şoförlerinden birisine ulaştığını belirtti ve şoförün "Şu anda bizi bıraktılar, arabalarımızı elimizden aldılar, Mahmur’a götürüyorlar” dediği bilgisini geçti.

CNN Türk'e konuşan TIR şoförü Vehbi Demir ise, "Bizi bir noktaya kadar araçla götürüp bıraktılar şu anda yürüyerek Erbil'e gidiyoruz" dedi.

Erbli merkezli Rudaw gazetesinden Rebwar Kerim ise Twitter hesabindan "Serbest bırakılan iki TIR şoföörü Kürdistan'a ulastı" yazdı.



HDP’Lİ KAPLAN: "KÜRT BÖLGESİ'NE YAKIN BİR YERDE BIRAKMIŞLAR"

Şoförlerle ilgili olarak HDP'li Hasip Kaplan açıklama yaptı ve şoförlerin serbest bırakılma detaylarını anlattı.

Kaplan, "Minibüsle Kürt Bölgesi'ne yakın bölgeye getiriliyor. Oradan 20 30 kilometre güneyde Mahmur kampı var, yürüyerek oraya geçiyorlar. Bizzat oradaki şoförlerle görüştük. Dışişleri'nin haberi yok, ama bütün basın arıyordu" diye konuştu.

IŞİD, İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara Termik Santrali'ne mazot taşıyan 32 Türk TIR şoförü rehin almıştı.

Irak'ın Musul kentini ele geçiren IŞİD, Türk Konsolosluğu'nu da basarak Konsolos dahil 49 Türk personeli rehin almıştı. Musul'daki Türk Konsolosluğu personeli hala IŞİD'in elinde bulunuyor.