Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak, KCK’nin 10 Ekim’de ilan ettiği ‘eylemsizlik’ kararını dün sonlandırdığını açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Fırat Haber Ajansı’ndan Zeynep Kuray’a konuşan Selma Irmak, hükümetin KCK’nin eylemsizliği sonlandırması için elinden geleni yaptığını savundu.

Eylemsizliğin sona ermiş olmasından ötürü duyduğu üzüntüyü ifade eden Irmak, “İsterdik ki bu çatışmasızlık, eylemsizlik süreci devam etsin, fakat devlet buna cevap vermek yerine, KCK’nin eylemsizliği sonlandırması için elinden geleni yaptı,” diye konuştu.

STK’LARA ELEŞTİRİ

Öte yandan Irmak, eylemsizliğin sona ermesinde sivil toplum kuruluşlarının ve demokratik kamuoyunun da rolü olduğunu savunarak eleştirilerde bulundu. Irmak, “KCK’nin üzerine geldikleri kadar hükümete de operasyonların durdurulması için baskı yapılmış olunsaydı, ortam bugün farklı olabilirdi. Ama böyle bir baskı yapılmadı,” dedi.  

KCK, ARTAN OPERASYONLARA İŞARET ETMİŞTİ

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 10 Ekim’de aldığı ‘eylemsizlik’ kararını sonlandırdığını dün açıklamıştı. KCK tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin ardından artan operasyonlar nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtilmişti.