Büyükada’da referandum kampanyası yürüten HDP heyetinden İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ı yoldan geçen bir İranlı turist durdurarak, “38 yıl önce biz böyle bir hata yaptık, siz bu hataya düşmeyin” diye ‘tavsiyede’ bulundu.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya ile Garo Paylan heyet referandum çalışmaları kapsamında Büyük Ada'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ardından esnaf ziyaretinde bulunan heyet, "Barış, eşitlik, özgürlük için Hayır" sloganlarıyla Recep Koç Caddesi üzerinde bulunan esnaflarının ziyaret ederek bildiri dağıttı.

'ÜRETİM YOK Kİ SATIŞ OLSUN'

Esnaflara bir bir selam veren heyet ile yurttaşlar arasında dikkat çeken diyaloglar da gelişti. Referandumda tercihlerinin neden “Hayır” olduğunu kendi gerekçeleriyle anlatan kasap, Garo Paylan'ın "İşler nasıl gidiyor?" sorusuna, "Üretim yok ki satış olsun. Bu yüzden Hayır" cevabını verdi.

PAYLAN'A 'HOŞ GELDİN AHPARİG' SELAMI

Takı satıcısı Ermeni yurttaşın "Hoş geldin Ahparig" diye selam vermesi çevredeki yurttaşlarca da alkışlandı.

İRANLI TURİSTTEN TAVSİYE

Cadde boyunca pek çok esnafa “Hayır'lı işler” dileyen HDP heyeti “Hepimiz ‘Hayır'dan yanayız, her zaman Hayır” cevaplarıyla karşılandı.

Yoldan geçen İranlı bir turist Garo Paylan'ı durdurarak, "38 yıl önce biz böyle bir hata yaptık, siz bu hataya düşmeyin" tavsiyesinde bulundu.

(Kaynak: Dihaber)