İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "PKK Irak Kürdistanı'na çekilmeden önce Ankara'nın, Tahran ve Bağdat'ın rızasını alması gerekirdi" dedi.

PKK'nin çözüm süreci kapsamında yurt dışına çekilmesi konusuna ilişkin olarak konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Arakçı, “PKK mensuplarının Türkiye'den Irak Kürdistanı'na çekilmesi konusunda Ankara ile PKK arasında varılan anlaşma için öncelikle Tahran ve Bağdat'ın da rızası alınmalıydı" dedi.

'SINIRDA HAREKETLENMELER OLDUĞUNDA İRAN VE IRAK'IN DA ONAYI ALINMALI'

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre Arakçı, Tahran'ın PKK'nin Irak'a çekilmesiyle ilgili gelişmeleri yakından izlediğini belirterek, “Sınırlarda birtakım hareketler olduğunda veya kuvvetler kaydırıldığında, bunlar kesinlikle İran ve Irak gibi merkezi hükümetlerin de onayı alınarak yapılmalıdır" diye konuştu.

'ÇEKİLMEDE YALNIZCA KÜRDİSTAN BÖLGESEL YÖNETİMİ'NİN ONAYI ALINMIŞ'

İran Dışişleri Sözcüsü, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını kaydederek, “PKK'nin çekilmesi konusunda yalnızca Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin onayı alınmış, Bağdat hükümetinin izni istenmemiştir" şeklinde de konuştu.