IPSOS Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, 1309 kişi üzerinde, çift yönlü hata payı yüzde 2.5 olmak üzere yüzyüze bilgisayar destekli soru anketi gerçekleştirdi.

Bianet'in haberine göre; anket sonuçlarında Türkiye'nin genel durum memnuniyetinin son aylarda hızla düştüğü görülüyor.

TÜRKİYE KÖTÜYE GİDİYOR

Mayıs'ta anketi yanıtlayanların yüzde 34'ü Türkiye'nin genel durumundan memnunken, Ağustos'ta bu oran 22'ye, Eylül'de ise 15'e düştü.

'ÇÖZÜM SÜRECİ/TERÖR' ÜÇ AYDA EN ÖNEMLİ SORUN HALİNE GELDİ

Anken sonuçlarında en çarpıcı değişim "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusunda yaşandı. Mayıs ayında işsizlik yüzde 28, genel ekonomi yüzde 15 ile en önemli sorunlarken, Eylül ayında "çözüm süreci/terör" yüzde 72 ile en önemli sorun olarak ortaya çıktı. Mayıs ayında "çözüm süreci/terör"ün oranı yüzde 14 idi.

SEÇMENİN %79'U ERDOĞAN'A "ALANA İNME" DİYOR

İPSOS anketinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim döneminde nasıl davranmalı?" şeklinde soruya ise katılımcıların yüzde 79'u "Partilere eşit mesafede davranmalı" yanıtını verdi; "aktif olmalı" diyenlerin oranı ise yüzde 16'da kaldı.

SEÇMENİN 7 HAZİRAN'DAKİ TERCİHİ BÜYÜK ORANDA DEĞİŞMİYOR

Anketin 1 Kasım seçimleri sonuçlarına yönelik çıkarttığı en net ipucu ise "Oy verdiğiniz parti değişebilir mi" sorusunun yanıtındaydı. Katılımcıların yüzde 88'i oy tercihini değiştirmeyeceğini söyledi. bu da 7 Haziran seçimi sonuçlarında dramatik bir değişimin olmayacağını gösteriyor.

Bianet'te yer alan habere göre anket sonuçları şöyle: