Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

"9 yılda asgari ücreti enflasyona ezdirmedik. Lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burs miktarını 240 liradan 260 liraya, master öğrencilerine verilen burs miktarını 480 liradan 520 liraya, doktora öğrencilerine verilen burs miktarını da 720 liradan 780 liraya çıkartıyoruz. Artışların öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz.

'RANZA SİSTEMİ KALKIYOR'

1 milyon 173 bin öğrenciye burs ve kredi veriyoruz. Bu da yüzde 60’lık bir artış demektir. Yurtlardaki ranza sistemini kaldırıyoruz.

'KİMSENİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMIYORUZ'

Biz hiçbir ülkelerin iç işlerine karışmıyoruz. Ortak dünyayı paylaşan bir ülke olarak sorulduğunda düşüncemizi ortaya koyuyoruz. Komşumuz Suriye’yle ilgili sessiz kalamayız. Filistin'deki ittifakı yürekten destekliyoruz.

Irak’ta yeni çatışmaların ortaya çıkması tüm İslam ülkelerini endişelendiriyor. Irak’ta kardeş kanı akmaması için samimi uyarılarımızı yapıyoruz. Iraklı kardeşlerimiz bilsinler ki İslam dünyasının gözü kulağı Irak’tadır.

DEPREMZEDEYE 2 MİLYAR LİRA

Bu ayın sonuna kadar Van’da çadır kent kalmayacak. Van için eleştiri yapıyorlar. Diyojen gibi elimde lambayla birilerini arıyorum ama yok.

Yaklaşık 2 milyar lirayı Van için, depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için seferber ettik. Kalıcı konutları Ağustos sonunda yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Muhalefet vicdani olmayan bir yaklaşım içerisindedir. Biz candanız, onlar yandan.

'MEDYAYA RAĞMEN TEŞEKKÜR EDİYORUM'


Yapılan hava operasyonunda 35 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu acı hadisede adli ve idari inceleme yapılıyor, yapılacaktır. Genelkurmay Başkanlığımız inceleme başlattığını açıklamıştır. Ben de Genelkurmay Başkanı’yla konuyu görüştüm. Genelkurmay Başkanı ve komuta kademesine bu konudaki hassasiyeti nedeniyle medyaya rağmen teşekkür ediyorum.

Vatan topraklarını ilmik ilmik işleyen tek iktidar biz olduk, işlemeye de devam edeceğiz. Milleti öne çıkararak çalışan bir hükümet olduğumuz için medyayla anlaşamıyoruz.

Tek parti iktidar döneminizde ne yaptığınızı ortaya koyun. Geçmiş hükümetler bu halka acılar yaşattı.

'CENAZE AYIRANLAR İBLİS YOLUNDADIR'

Cenaze töreninde istismar yapanları da gördük. Kim ki ‘Uludere’de 35 Kürt öldürüldü’ diyerek etnik zemine taşıyorsa her türlü insani ve vicdani değeri ayaklarının altına alıp çiğnemiştir. Biz ‘35 insan, 35 can yitirilmiştir’ diye bakıyoruz. Cenazeleri bile etnik kökenle tasnif edenler insanlıktan nasibini alamayanlardır.

Ölenlerden birinin ablası partimizin Kadın Kolları'nda çalışan bir bayan. Ama bizden bunun istismarını duydunuz mu? Bunların kalpleri kararmıştır. Cenazeleri bile ayıranlar, iblisin yolunda yürüyenlerdir.

Protestoda kameralar önünde kahkahalar atacak kadar insafsız ve vicdansızlardır. Korucuları terör örgütüne nasıl hedef gösterdiklerini çok iyi biliyoruz. Cenazeler üzerine parti bayraklarını asmak ikiyüzlülük ve fırsatçılık değildir de nedir?

'İPİNİZ GEVŞETİLMEZSE TUVALETE BİLE GİDEMEZSİNİZ'

Silahlı efendileriniz ipinizi gevşetmediği sürece tuvalete bile gidemezsiniz. Neyi, kimi bölüyorsunuz?

Terör örgütünün kalkan yaptığı vatandaşlar için hangi tepkiyi gösterdiniz? Sizin nifak tohumlarınız kök salmaz. Apo'ya 'peygamber' diyenlerin bu topraklarda muhatabı yoktur.

'KAYMAKAM DÖVMEK İNSAN MÜSVEDDESİNİN İŞİ'


Bu ülkenin insanı ‘Misafir başım gözüm üstüne’ der. Taziyeye gelmiş, kendisi de o coğrafyanın insanı olan Kaymakamı öldüresiye dövmek, linç etmek, benim Kürt kökenli kardeşimin değil; işte o insan müsveddelerinin işidir. Fırsatçı siyasetçiler ve bazı medya organları bu olayı istismar ediyor.

BARANSU'YA YANIT

Benim derdim kimseyi korkutmak değil. Ben Kasımpaşa’lı olmaktan şeref duyarım. Bu ülke yüzde 50 oy vermişse, sen gocun. Kendinizi check edin.

HANİYE AK PARTİ GRUBU'NDA

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında Gazze'deki Filistin Yönetimi Başbakanı İsmail Haniye salona girdi. Erdoğan, partililer tarafından alkışlarla karşılanan Haniye'yle selamlaştı.

Erdoğan, konuşmasına daha sonra kaldığı yerden devam etti.

'33 KURŞUN' BENZETMESİNE TEPKİ

CHP’nin bu olayı Mustafa Muğlalı hadisesiyle eş tutarak çok büyük sorumsuzluk örneği sergilemiştir. Açıklamalar sorumsuzca. Bu hadiseyi '33 kurşun'a benzetmek fırsatçılıktır. CHP’nin BDP’nin diliyle konuşmasına anlam vermekte zorlanıyoruz.

Bu hadisenin üzerine kararlılıkla gideceğiz. Onların acısını paylaşacağız. Yapılması gereken neyse yapacağız. Geleceğe taşımayacağız.

'MOLOTOF SİLAH SAYILACAK'

Tarlabaşı Caddesi'nde otobüste bulunan vatandaşımızın ne günahı var? Otobüsleri molotof atarak o insanları ölüm tehlikesinde nasıl bırakırsın? Biz molotofkokteylinin de silah olarak sayılması için teklif hazırlayacağız.

Otobüs duraklarının ne günahı var? Bunlar insanlıktan nasibini almamış, müsfette bile değiller. Meydanı teröre bırakmayacağız.

Bu millet her türlü habis uru söküp atacaktır. Bedeli ne olursa olsun biz bu meseleyi demokrasiyle çözeceğiz."

ntvmsnbc