CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, yazılı bir açıklama yaparak AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in “Cemevleri terör örgütlerinin merkezidir” açıklamasını eleştirdi.

Akkiraz, “Aleviler’in ibadethanesine terör yuvası derseniz size, ‘Hizbullah örgütlendi diye camiler terör yuvası mıdır?’ diye sorarlar. Sivas’ta insanlar yakıldı. Yakanlar, Cuma namazından çıkıp insan yaktı. Camiler terör yuvası mı?” dedi.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programının konuğu olan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, cemevi tartışmalarıyla ilgili olarak, “Aleviler arasında fikirbirliği yok, cemevleri Dev Sol gibi terör örgütlerinin merkezi olmasın” demişti.

Akkiraz açıklamasında şunları kaydetti:

“Aleviler’in ibadethanesine terör yuvası derseniz size, ‘Hizbullah örgütlendi diye camiler terör yuvası mıdır?’ diye sorarlar. Sivas’ta insanlar yakıldı. Yakanlar, Cuma namazından çıkıp insan yaktı. Camiler terör yuvası mı? Tabi ki bu soruların cevabı hepimiz için hayır. Başbakan Erdoğan, ‘İslam ve terör kavramlarının yan yana gelmesini asla kabul etmeyiz’ diyor. Bunu ben de hiçbir Alevi de kabul etmez. Burada Alevilerin ağırbaşlılığını birileri saflık ya da aptallık olarak algılamamalıdır. Aleviler eşit vatandaştır. Verdiği vergilerin kendi inançları için harcanmasını istemeleri doğaldır. Aleviler’in ödediği vergi ile kendi ibadethanelerinin giderlerini karşılamak ise insafsızlıktır, ötekileştirmektir, kendisini üstün görmektir.

Cemevleri terör yuvası diyenlere, sizin kolluk kuvvetleriniz ya da adalet mekanizmalarınız ne işe yarar diye de sormalı tabi ki… Gülsuyu’nda uyuşturucu baronlarına göz yumanların güvenliği sağlayamamasının suçunu halka yıkmak hatta bir ibadethaneyi hedef göstermek de ciddi bir ayrımcılıktır. AKP kendi inanç sistemi dışında kalan herkesi aşağılamaktan, ötekileştirmekten ve yok saymaktan vazgeçmelidir. Alevilerin ibadethanesi cemevidir. Bunun kararını onlar veremez.” (focus haber)