Londra ‘da İşçi Sendikaları Kongresi’nin (TUC) organize ettiği ve ücret artışı için yapılan işçi eylemine katılan Russel Brand mitingte, Heyva-Sor (Kürt Kızılayı) vakfı gönüllüleriyle birlikte Kobani için bağış topladı.

Mitinge destek için parka gelen Brand, Kobani’deki durumu yakından takip ettiğini belirterek, “Kobani ’de insanlık adına direnen savaşçıları selamlıyorum” dedikten sonra bağış kutusunu eline alarak miting alanını dolaştı.

Hyde Parkta yapılan mitingde konuşan TUC Genel Sekreteri Frances O’Grady ise, “Birleşik Krallık tarihinin en uzun süreli kemer sıkma programının ardından, ekonomik iyileşmeyle birlikte maaşlarda artış yapılmalı. Bu ülkede bir üst düzey yönetici, bir işçiden 175 kat daha fazla kazanıyor” diye konuştu.

RUSSEL BRAND KİMDİR?    

İngiliz aktör, komedyen ve yazar Russel Brand kendi yaptığı televizyon şovarı ve komedi programlarıyla ünlendi. Birçok film ve dizide de rol aldı. St Trinian's, Penelope, Forgetting Sarah, Marshall, Bedtime Stories, Mickey, Zorlu Görev The Tempest, Rock of Ages, Katy Perry: Part of Me, Lamb of God ünlü filmlerinden.

The Bill, Mud, White Teeth, Cruise of the Gods, A Bear's Christmas Tail, The Big Fat Quiz of the Year, Cold Blood gibi bir çok dizi de de oynadı. İngiliz şarkıcı Katy Perry ile de  iki yıl evli kalan Brand, geçen yaz Türkiye'de de iki günlük bir komedi şovu yaptı.

(Radikal)