Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. İnce genel başkan adayı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 'hezimet' olarak niteleyip kurultay isteyen Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini ve Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı.

İnce, "Kurultayımızın tarihi belli oldu, genel başkanlığa aday olacağım. Ancak bu açıklamayı partimde ayrıntılı biçimde yapabilirim fakat grup başkanvekili olarak son kez Meclis’te yapınca adaylığımı açıklamış olacağım. Ayrıntılı açıklamayı partimde yapacağım. CHP geleneğinde olmayan seyircisiz, baskın kurultay yapılmasını anlıyorum. Millet olmayan sinema salonu gibi salında kurultay yapılmasını sizler gibi anlıyorum. Bunun için aday oluyorum" dedi.

Genel Başkan seçilirse ilk iş olarak tüzüğü değiştireceğini açıklayan İnce şunları söyledi: 

"CHP’nin tüm üyelerine ve sorumlu kurultay delegelerine sesleniyorum: Beni genel başkan seçerseniz ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak.  1-Partide demokrasi olacak 2- Bırakın yüzde 15 kontenjanı arttırmayı o kontenjanı kullanamayacağım. Siyasi partiler tüzüğünde olan yüzde 5’i kullanacağım. Mevcut yapının yüzde 15’in yetmediğini bunu da arttırmak istediğini görüyorum. Parti içi bütün seçimler üyelerle olacak. Delegelik sistemi değil artık üyelerle olacak. Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için parti sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa gidecektir."

'PARTİYİ 1. YAPAMAYAN GENEL BAŞKAN İSTİFA ETMİŞ SAYILACAK'


"Güçlü genel sekreterlik makamını yeniden oluşturacağım. İlk iki seçimde partiyi 1. parti yapamayan genel başkan istifa etmiş hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok. İlk 2 seçimde hangi genel başkan olursa olsun partiye 1. parti yapamayan genel başkan gider. Tayyip Erdoğan çıkıp diyor “1. Çıkamazsam istifa ederim” diyor. Bunu söyleyemiyorsanız. O resti siz çekin. Çekemediğiniz için yüzde 5 gidiyor. Bundan sonra Muharrem İnce değil parti çekecek o resti. Gelin bir iddiaların peşine düşün umuda gelin. Bunları yenelim Türkiye’yi rotasına yeniden oturtalım. Evde erkenden seçim akşamı ve gitmeyelim. Şenlik yeri olsun genel merkezin önü. Ben siyasette katılımı adil paylaşımı ve devlette saydamlığı hedef gören bir CHP’liyim. Kendi içinde demokrasiye gerçekleştirmiş CHP’nin kısa sürede milletin gönlüne gireceğine inanıyorum. Ama bu yönetim anlayışımla bunları mümkün görmüyorum."