CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yarış içinde olmayacağını söyleyerek, "Kurultay'ı topla beni genel başkanlığıa aday göster" dediğini söyledi.

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisini aday gösteren genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin detaylarını aktardı.

İnce, “Yemek yedik, seçimi değerlendirdik. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi. Ama ben bir teklifte bulundum. Ona büyük bir devlet adamlığı yaptığını. Kurultayda kendisine rakip olan birisini Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesinin büyük bir devlet adamlığı olduğunu söyledim. Kendisi ile bir yarışa girmek istemediğimi söyledim. Kendisi isterse kurultayı toplayarak beni genel başkan olarak gösterebileceğini söyledim” dedi.

İnce Şöyle devam etti:

"Kendisinin Onursal Genel Başkan olacağını, bir abi-kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamento başkanı olarak bu çalışmaları yürüteceğini böyle bir teklifte bulundum. Kendisi evet yada hayır demedi. Kendi takdiridir. Kendisi hayır derse ben imza toplamayacağım. Hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi. Genel kurulu toplarsanız genel başkan olarak CHP 'nin başında ben, Onursal Genel Başkan olarak da siz olabilirsiniz diye bir teklif götürdüm kendisine. Ben bu teklifi yaptım. Bilemiyorum kendi takdiridir. Kendisi hayır derse imza toplamayacağım. Örgüt kendisi çözecektir. Ben sadece teklifimi söyledim."