HDP İmralı Heyeti'nin açıklamasının ardından, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Twitter hesabından çözüm sürecine ilişkin görüşlerini paylaştı.

HDP'yi hedef alan açıklamalarda bulunan Akdoğan, "HDP’nin değil Ak Parti’nin alacağı oyun, sürecin gidişatına etki yapacağını, asıl belirleyici aktörün Ak Parti olduğunu söylemiştik. Çözüm sürecinin aktörlerine ve yürütücüsü hükümete savaş açan HDP’nin hala süreçte her şeyi Ak Parti’den istemesi çok ironik. HDP sadece istemeye alışmış. Oyu ve desteği milletten, icraatı ve uygulamayı Ak Parti’den istiyor. Süreçteki rolü istemekten öteye geçmiyor. HDP’nin meclisteki milletvekili sayısıyla sorumlu söylem ve eylemlere yönelmesi önem taşıyor. Millet sadece iktidardan değil muhalefetten de bunu bekler," dedi.

İMRALI HEYETİ'NİN AÇIKLAMASI

HDP İmralı Heyeti bugün bir açıklama yapmış ve çözüm sürecinin bir devlet politikası haline dönüştürülmesini istemişti. Heyet ayrıca çatışmasızlığın devam ettirilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Heyet açıklamasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da eleştirmişti.