İmralı Heyeti'nden HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile DTK Eş Sözcüsü Hatip Dicle ve heyete dahil olacağı söylenen Diyarbakır bağımsız Milletvekili Leyla Zana yarın Kandil'e gidecek. Heyet 17 Aralık'ta Öcalan ile ardından da AKP hükümeti yetkilileriyle görüşmüştü.

Hatip Dicle'nin de heyete dahil olması ile birlikte genişleyen heyet üyelerinin, Kandil'e artık dönüşümlü olarak gideceği, bu nedenle HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken'in bir dahaki Kandil ziyaretinde yer alacakları belirtildi.

En son 22 Aralık tarihinde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen Buldan ve Önder, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan çözüm ve müzakere taslağı üzerinde görüş alış verişinde bulunacaklarını belirtmiş, görüşme sonrası ise basına, "Yeni bir döneme girdik, hangi başlıkların görüşüleceği konusunda önemli bir mutabakat var" açıklaması yapmıştı. Akdoğan ise görüşme sonrası twitter hesabından nihai hedefe ulaşmak için güven ve iyi niyet temelinde görüşmelerin hız kazandığını açıklamıştı.

Söz konusu görüşme trafiğinin ardından yarın Kandil'e gidecek olan İmralı heyeti Kandil'de KCK yetkilileri ile PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 17 Aralık tarihinde yapılan görüşme ve sonrasında hükümet yetkilileriyle yapılan görüşmenin sonuçlarının değerlendirilmesi ve Kandil'in yaklaşımının alınarak Öcalan'a iletilmesi bekleniyor. Heyet Kandil ve Hükümet arasındaki yürüteceği görüşme trafiğinin ardından bir kez daha İmralı'ya gidecek.  (DİHA)