CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, partisinin İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir kez daha kameraların karşısına geçti. Saat 20.30'da sistemlerindeki verileri açıklayan ve oy oranını yüzde 53,2 olarak veren İmamoğlu, yarım saat sonra 21.00'de yeniden kameralar karşısına geçerek, gazetecilere konuştu.

İmamoğlu’nun ilk açıklamasından sonra veri girişini durduran Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı’nın (AA) manipülasyon yaptığını vurgulayan İmamoğlu, “Ahlaklı olun. Hiç hak yemedim, yemem, hakkımı da yedirtmem” dedi ve oy oranının 52,42 olduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu, sandık görevlilerine de "Yerinizi terk etmeyin" uyarısında bulundu.

AA’YA: AHLAKLI OLUN

İmamoğlu, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

“Az önce yaptığım açıklamanın teyidi anlamında karşınızdayım. Son verimiz yüzde 36.5 açılan sandık. Yüzde 52.42 Ekrem İmamoğlu, yüzde 44.84 rakibimizin oyu. Dengeli şekilde devam ediyor. Diğer tarafta ise fark yüzde 2’ye düştü. Açıklamamdan sonra veri hızı düşmüş görünüyor. Yüzde 16 civarı açılmamış sandık var. Burada manipülasyon söz konusu. YSK’ya çağrımdır; lütfen İstanbul verilerini denetlesinler. Devletin kurumu olan AA’yı da hassasiyete, doğru veri vermeye, süreci manipüle etmemeye ve ahlaklı bir duruşa davet ediyorum. Sandık kurullarındaki arkadaşlarıma da yerinizi terk etmeyin çağrısı yapıyorum. Hak yemedim yemem ama hakkımı da yedirtmem. Süreci böyle yönetmeye devam edecek, aldığım verileri de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Umarım beni çeken kameraların kurumları bu açıklamaları göstermekten imtina etmezler.”

İLK AÇIKLAMA

CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ilk açıklaması şöyleydi:

“Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı. Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik.  Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemimizdeki sayı yükseliyor. Saat 20.30 itibariyle, kendi sistemimizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı.  Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1.”