İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Hamidiye markası suyunun alımının durdurulduğu yönündeki iddialar üzerine konuşurken, “Hemidiye suyun satışları arttı” dedi.

‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ kapsamında, İBB Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesi‘ni ziyaret eden İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’nın “caydırıcı” olur diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katılımını uygun bulmadığı Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarındaki bazı alanların kiralanması ihalesine ilişkin soruyu yanıtladı. İmamoğlu şunları söyledi:

HAYDARPAŞA VE SİRKECİ İÇİN ‘KARARLILIK’ MESAJI

“Sadece teknik bilgi aldım. 15 gün sonraya ertelendiği bilgisini verdiler. Basından, internet üzerinden yorumları okudum. Elbette her tüzel kişiliğin bu ihaleye iştirak etme hakkı var. Ama en başta söylediğim gibi biz bugün ihaleye girdik, ihaleye kabul edildik. İhaleyi almak için de elimizden gelen çabayı gösterdik. Bunun ikinci aşaması var. İkinci aşamaya 16 milyon insan adına gireceğiz. Pazarlığa dahil olacağız. 16 milyon insan adına da burayı Haydarpaşa olsun, Sirkeci olsun her ikisiyle ilgili de kararlığılımızı göstereceğiz. Diğer arkadaşların kararlılığı ne için, ne uğruna bilemem. Büyükşehir Belediyesi bu ihaleye ‘girmesin, giremez’ noktasındaki açıklamaları yapan Devlet Demir Yolları Genel Müdürü’nun motivasyonu neydi onu anlamak istiyorum. Tehdit etmesi konusundaki motivasyonunu anlamadım. Bence Ulaştırma Bakanı bunu derhal sorgulamalıdır.”

İmamoğlu, karşı tarafın, ‘İtiraz hakkımızı kullanacağız’ dediği hatırlatılınca, “İhaleyi aldığımız noktada da İstanbul halkına kültür ve sanat konularında hizmet edecek yerler haline getireceğiz. Diğeri kendi hukuki anlayışıyla itiraz eder, başka şeyler yapar o bizi ilgilendirmiyor. Ne için itiraz edeceklerini de bilmiyorum. Tüyoyu kimlerdan aldı bilmiyorum. Genel Müdürün ifadesinden mi tüyo alıyor onu da bilmiyorum. Biz İstanbul halkı adına o ihaleye gireceğiz” dedi.

‘GÜLÜYORUM HALLERİNE’

Hamidiye su tartışmaları ve THY’nın kendisiyle görüşüp görüşmediği sorusuna da yanıt veren Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “Benimle niye irtibata geçsin ki, gülüyorum o hallerine. Sebebini kendileri açıklasın, o benim işim değil ama ben her gün Hamidiye su içiyorum. Gayet de iyi geliyor. Daha önce de içiyordum. Bu işe takılan beyinlere şaşıyorum, üzülüyorum. Kime yaranıyorlar bunu yaparak anlamış değilim. Düne kadar kutsal olan bu güzel suya bugün niye böyle bir bakış açısı var, onu hele hiç anlamıyorum. Tam bir komedi filmi. Hamidiye suyun satışları arttı. Daha da artacağa benziyor. Şu an yok satıyor.” (HABER MERKEZİ)