CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, Beylikdüzü Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde kanaat önderleri ile kahvaltıda buluştu.

Kanaat önderlerini ''Özlemişim sizi. Birinin deyimiyle, 'kenar ilçenin' insanları, nasılsınız, iyi misiniz'' sözleriyle selamlayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Biz, birilerine göre her ne kadar kenar ilçenin hemşehrileri olsak da biz, bu ülkenin ve bu şehrin neresinde olursak olalım asil vatandaşlarıyız. İstanbul'un 39 ilçesi de asil. Her ne kadar birilerinin gözünde biz, kenar ilçenin vatandaşları olsak da bu güzel İstanbul'un 39 ilçesini de eşitlemeye geliyoruz. Hiç birini dışarıda bırakmayacağız''

'SİZİNLE DERTLEŞECEĞİM…'

İmamoğlu şunları söyledi:

''Sizinle hem dertleşeceğim hem de Pazar günü ne yapacağız, onu anlatacağım. 3,5 ay içinde, İstanbul'un tüm sorunlarını bire bir yerinde gördüm. Bir ilgisizlik ve şehre dönük, önceliği olmayan bir yönetimin yarattığı, gerçekten kabiliyeti düşük yönetim anlayışı, İstanbul'daki insanlarımızı mağdur etmiş. Semtlerimiz arasında o kadar büyük farklar var ki, bu eşitsizlik inanın insanın ciğerini yakıyor. Eşitsizlik yükünün altında en fazla çocuklar, gençler ve kadınlar eziliyor. Bu kentin eşitlenmesi için, kendimi çok mesuliyetli ve hazır hissediyorum. Bu kardeşinizin en büyük mücadelesi, kentin içindeki mazlumları diyebileceğimiz, hizmet almayan insanlarını bu şehirde eşitlemek olacak. İstanbul'da büyük ekibimizle, toplumun katmanlarını bu seferberliğin içine katarak neler başarabileceğimizi görüyorum. Bu süreçleri oluştururken, sizin yüzünüzü, tek bir gün dahi kızartmayacağım. Her gün mutlu olacaksınız. 3,5 aylık süreçte, insanlara konuşurken, hitap ederken, TV'lerde konuşurken sizi düşünerek konuştum. Çocuklarla, gençlerle, kadınlarla konuşurken kurduğum diyaloglar ve samimiyetten sorumluluk alarak konuştum. Umut ediyorum az hata yapmışımdır. İnşallah kimsenin kalbini kırmamışımdır. Ola ki farkında olmadan, bu 3,5 ay içinde bir kişinin bile kalbini kırmışsam sözlerimden dolayı, özür diliyorum.

'Bundan sonra, herkes sözlerine ve davranışlarına dikkat edecek."

''İstanbul İttifakı diye ortaya koyduğumuz kapsayıcılık, bence, Türkiye'nin siyasal yol haritasında başka bir uzlaşma kültürü ve tecrübe ortaya koymuştur'' diyen İmamoğlu, ''Bundan sonra, herkes sözlerine, tavırlarına ve davranışlarına dikkat edecek. Her ne kadar, karalayıcı ve kötü sözle süreci yönetmeye çalışan ve tüm alışkanlıkları bu prensiple yoğrulmuş olan bir takım kişilerin yaptıklarının inanın hiçbir kıymeti yok. İnsanları, inançları ve milli duyguları üzerinden sınıflandırmaya çalışıyorlar. Memleket bunlardan bıktı, usandı. Biz, birilerine göre her ne kadar kenar ilçenin hemşehrileri olsak da biz, bu ülkenin ve bu şehrin neresinde olursak olalım asil vatandaşlarıyız. İstanbul'un 39 ilçesi de asil. Her ne kadar birilerinin gözünde biz, kenar ilçenin vatandaşları olsak da bu güzel İstanbul'un 39 ilçesini de eşitlemeye geliyoruz. Hiç birini dışarıda bırakmayacağız. Bilin ki 31 Mart'ta gerçekten yeni bir dönem başlıyor. Her birinizden yeni şeyler öğrenen, toplumun her kesimine saygı duymayı içselleştiren bir kardeşiniz, hemşehriniz, komşunuz bunu tüm İstanbul'a yaymak üzere İBB Başkanı oluyor, haberiniz olsun'' şeklinde konuştu. İmamoğlu, daha sonra yine Beylikdüzü'nde ''Erzumlular Buluşması''na katıldı.