CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için çözüm projelerini açıkladı.

‘Kriz var hanımlar, beyler. Derin kriz. Can yakıcı, yuva yıkıcı kriz.  “Beka sorunu” diye İstanbulluyu boş yere uyutmaya çalışmayın’ diyen İmamoğlu,’ Şapka düştü, kel göründü. Mızrak çuvala sığmıyor. İstanbullu her şeyin çok ama çok farkında’ diye konuştu.

İmamoğlu ‘vatandaşın cebinden çıkan parayı azaltacağız diyerek 4 madde’ sıraladı.

Sözlerine “Bugün itibariyle 31 Mart seçimlerine sadece 31 gün kaldı. 31 gün sonra önemli bir karar vereceğiz. Sadece oy verenler açısından değil, onların aileleri, hane ekonomileri, çocukları ve hatta doğmamış çocuk ve torunları için bile önemli bir karar. Türkiye için önemli bir karar…” diyerek devam etti.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

‘31 MART ANLAMLIDIR’

Bu karar ile sadece bir yöneticiye ve o yönetici ile işbaşı yapacak kadrolara karar vermeyeceğiz. Dünyanın en önemli kentlerinden biri olan İstanbul’un yakın geleceğine, nasıl bir kentte yaşayıp, nasıl bir hayatı paylaşacağımıza, ailelerimizin nasıl bir çevrede yaşayacağına karar vereceğiz. İstanbul Türkiye’nin gelişmesinin ana gücüdür. Türkiye’nin ekonomi, inovasyon, kültür, sanat ve yaratıcılık alanlarındaki küresel iddiasının, dünyayla rekabetinin temelidir.

İstanbul’un kapasitesinin ve potansiyelinin heba edilmesi, Türkiye’nin global rekabette sınıf düşmesi demektir. O nedenle, 31 Mart yerel seçimi anlamlıdır.”

‘BEKA SORUNU DİYE İSTANBULLUYU BOŞ YERE UYUTMAYA ÇALIŞMAYIN’

 Son zamanlarda bu seçimlerle ilgili pek çok iddia atıldı ortaya. Dendi ki, bu seçimler Türkiye için ‘Beka seçimleridir.’ Haftalardır sokakta, pazarda, iş yerlerinde, kampüslerde İstanbullularla konuşuyorum.

Onlara bu seçimin anlamını soruyorum. Sizlere zengininden fakirine, gencinden yaşlısına, işsizinden işverenine, sanatçısından sporcusuna, kadınından erkeğine İstanbullunun bu seçimi nasıl gördüğünü söyleyin.”

‘İSTANBUL’UN ÜÇ ÖNEMLİ SORUNU VAR’

1. Ekonomi, 2. Ekonomi 3. Ekonomi Sokağa çıkın siz de göreceksiniz. Çarşıda pazarda insanlarla konuşun, ekonomik çöküşün derinliğini, insafsızlığını siz de anlayacaksınız. Ekonomi gerçekten kötü. İstanbullu burnundan soluyor. İstanbullunun mutfağını ateş almış. Siyasetten nemalanan küçük bir azınlık dışında gelecek korkusu tüm İstanbul’u sarmış. İşsizlik almış başını gidiyor. Umutsuzluk 7 tepenin dışına taşmış.

‘KRİZ VAR HANIMLAR BEYLER KRİZ’

Kriz var hanımlar, beyler! Derin kriz! Can yakıcı, yuva yıkıcı kriz! “Beka sorunu” diye İstanbulluyu boş yere uyutmaya çalışmayın. Şapka düştü, kel göründü! Mızrak çuvala sığmıyor. İstanbullu her şeyin çok, ama, çok farkında.

Bu büyük ekonomik çöküntüye, bu büyük alt üst oluşa rağmen, ben sokaklarda başka bir şey daha görüyorum. Çocukların, kadınların, gençlerin gözlerinde; eli öpülesi her yaştan annenin dualarında bir büyük umut ışığı görüyorum. Her gün binlerce İstanbullu büyük bir umutla, büyük bir heyecanla bize geliyor. İstanbul İttifakı her gün daha da büyüyor. Derin bir dalga yayılıyor. İstanbul “Yeni Bir Başlangıca” hazırlanıyor. Ben her gün yeni yol arkadaşlarımla tanışıyorum. Her gün İstanbul Gönüllüsü yeni insanlarla yolumuz kesişiyor. Ne yapacaksak onlarla, büyük İstanbul İttifakında etrafımızda toplanan bu şehrin asli gücüyle, İstanbullularla birlikte yapacağız.

‘İSTANBUL ADİL BİR KENT OLACAK’

İstanbul; Adil bir kent olacak. Yeşil bir kent olacak Yaratıcı bir kent olacak. Ama aynı zamanda kadın dostu bir kent olacak. Girişimci dostu bir kent olacak Engelli ve çocuk dostu bir kent olacak. Şimdi bunları tek tek açayım sizlere…

Adil bir kentle ne demek istiyoruz? Yola çıkarken söylemiştim. Öncelikli işimiz, öncelikli derdimiz; İstanbul’daki hayat pahalılığı. Bu koşullarda İstanbul’da çocuk okutmak zor. Karın doyurmak zor. Yaşlıya bakmak zor.

Biz İstanbullunun cebinden çıkan parayı mümkün olduğunca azaltacağız. İstanbullulara verilen sosyal yardımları mümkün olduğunca artıracağız. Bizim İstanbul’daki hayat pahalılığıyla mücadelede formülümüz: 4 artı 1’dir.”

MADDE MADDE AÇIKLADI

Vatandaşın cebinden çıkan parayı azaltacağımız 4 kalem şunlar olacak:

– İstanbullunun gıdaya harcadığı parayı azaltacağız.

– İstanbullunun ulaşıma harcadığı parayı azaltacağız.

– İstanbullunun eğitime harcadığı parayı azaltacağız.

– İstanbullunun suya harcadığı parayı azaltacağız.

Bunlar, İstanbulluya rahat nefes aldıracak. Bunlara ek olarak +1 diyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım bütçesini 3 katına çıkaracağız ve bu kaynağı vatandaşa sunacağız.”