Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ilk kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Kalın'ın açıklamalarından başlıklar şöyle: 

"Bakanlıklara üst düzey atama yapılacak. Bütçe disiplini önceliklerimiz arasında. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Türkiye ekonomisinin,siyasetinin güçlü olduğunu göstermek açısından hatırlatmak önemliydi. Böyle bir darbe girişimi başka bir ülkede olsaydı bu kadar hızlı toparlanamazdı.

Pazar günü tüm ülke çapında anma yapılacak.Program Cumhurbaşkanımızın mezarlık ziyareti ile başlayacak,ardından öğle namazı kılınacak.Şehit ve gazi aileleri ile öğle yemeği sonrası 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ziyareti olacak.OHAL uygulaması vardı. Terör örgütleri ile mücadelemiz devam edecektir. MİT'in başarılı bir operasyonu ile 2 tane üst düzey FETÖ imamı getirildi. İhanet şebekesinin dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes almasına izin vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. 

Cumhurbaşkanımız NATO'da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı saldırıları anlattı.NATO'da 3 sunum yaptı. NATO sonuç bildirgesi bizim için memnuniyet vericidir. 

ABD ÇALIŞMA GRUBU

ABD ile 3 komisyon kuruldu. FETÖ'nün lideri ve etrafındakiler bildiğiniz gibi ABD'de yaşıyor. Bu sürecin istediğimiz hızda gitmediği ortada. Yeni belgeler, bilgiler ortaya çıktıkça paylaşıyoruz. Hukuki süreçlerin olduğu meselesi var. Bu terör örgütünün yaptığı darbe girişimi bu kadar açık seçik iken bir şeyler yapılması gerekli. Bu açıdan bugünkü toplantı önem teşkil ediyor. Aynı Münbiç meselesi gibi sonuç odaklı gerçekleşmesi hedefimiz.

KURUL SAYILARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Her kurulun başkanı Cumhurbaşkanı. 9 politika kurulu inşa edildi. Atamalar yapılınca çalışmalar başlayacak. Sistemin tam manası ile oturduktan sonra sayı arttırabilir. Bir Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı daha atanabilir.

Cumhurbaşkanımızve  bakan arkadaşlarımızla dar toplantılar yapabilir. Haftada bir ya da iki haftada bir kabine toplantılarının yanında daha dar toplantılar yapılacak. 

Çipras ile Cumhurbaşkanımızın kapsamlı bir görüşmesi oldu. Bu  görüşmede Türkiye'den kaçan 8 darbeci asker ve Türkiye'deki tutuklu Yunan askerleri de konuşuldu. Somut olarak sürece baktığımız zaman maalesef giderek Yunan hukuk sisteminde salıverilmeye doğru gitttiğini müşade ediyoruz. 
İkili ilişkilerimiz kapsamında bir gerginlik oluşturacaktır. Darbecileri sevindirecek adım atmamasını umuyoruz.

MECLİS ÇALIŞMA TAKVİMİ

Meclis'in çalışma takvimi Meclis'in tasarrufunda olan bir konudur. Bir kanun teklifi hazırlanacak.Ama tam tarih ne zaman olur bilmiyorum.

OHAL'İN KALDIRILMASI

OHAL'in süresi 18 Temmuz'da sona eriyor. Uzamaması konusunda Cumhurbaşkanımızın tasarrufu da var biliyorsunuz. OHAL kalktıktan sonra da mücadele aynen devam edecek. Tehdit içerecek bir unsur olursa OHAL süreci yeniden gelebilir.

Ekonominin tek elde toplanmasının faydalarından biri bu olacak. Bununla ilgili atılacak adımlar ilan edilecek. Hükümetimiz gerekli adımları atacaktır. Bu çerçevede adımların atılacağını ifade edeyim."