Önceki dönem CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve beraberindeki Memleket Biziz Platformu üyeleri HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Sözcüsü Ebru Günay, MYK üyeleri Tuncer Bakırhan, Veli Saçılık’tan oluşan HDP heyeti Cihaner ve beraberindekilerle görüş alışverişinde bulundu.

SANCAR: SALDIRI MUHALEFETİ SUSTURMAYA YÖNELİKTİR

HDP’ye destek açıklamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sancar, iktidarın yapılan operasyonlarla muhalefeti susturmayı amaçladığını söyledi.

Sancar, “Bana göre bu operasyonlarla muhalefeti susturma ve Türkiye’yi kendilerine dikensiz gül bahçesi haline getirme manevralarının en kritik virajını dönmek istiyorlar. Bu virajı dönmelerine izin verirsek, önümüzdeki dönemler daha zor geçecek. Ama bunu durdurabilecek gücümüz var. Türkiye halklarının bu konuda inancını ve kararlılığını göstermek bize düşüyor. Muhalefetin tepkili tavrı da muhalefete daha fazla cesaret verecektir” dedi.

Görüşme sonrasında İlhan Cihaner ve HDP Sözcüsü Ebru Günay görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

"İktidarın yargıyı sopa olarak kullanarak muhalefete müdahale etmesi kabul edilemez" ifadelerini kullanan Cihaner, "Birkaç gün önce başta HDP’li politikacılar olmak üzere itiraz eden, muhalif aydınlara, gazetecilere, hukukçulara dönük bir operasyon gerçekleştirildi. Her şeyden önce bu operasyonun bir hukuki ayağı var. Bunun hukuksuz olduğu çok açık ortada. Altı yıl önce meydana gelmiş çeşitli şiddet olaylarıyla ilgili neden sonuç ilişkisi kurulamayacak ya da altı yıl üzerinden geçmiş olmasına rağmen kaçma ve delil karartma gibi şüphelerin olmayacağı bir süreçte bu tarz gözaltıların yapılması asıl amacın hukuki değil siyasi olduğunun çok açık göstergesidir" dedi.

' BU SALDIRI YURTTAŞLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKINA MÜDAHALEDİR'

HDP'li siyasetçilerin gözaltına alınmasını seçme seçilme hakkına müdahale olduğunu söyleyen Cihaner, "Siyaseten de iktidar şunu istiyor; tek siyaset yapan kendisi olsun, ittifaklar yapan, ittifaklar bozan, gerektiğinde barış masası kuran gerektiğinde tam tersi çok sert şekilde müdahale eden ve toplumun tamamının da buna ikna olmasını istiyor. Bu her şeyden önce toplumun bir arada yaşama arzusuna ve HDP gibi bir partiye oy vermiş yurttaşların seçme ve seçilme hakkında da müdahaledir. En önemlisi de geleceğe dair Türkiye siyasetindeki olası bir takım alternatiflerin şimdiden dizayn edilmesidir" ifadelerini kullandı.

'KARINCA KARARINCA DAYANIŞMAYI GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIZ'

HDP operasyonun 'gündem değiştirme' olmadığını ifade eden Cihaner, "İktidar istiyor ki, istediği zaman siyasi aktörler bir araya gelebilsin, istemediğinde de düşman olsunlar. Bu oyunu bozmak lazım. Yani siyasi alanı daraltıyor. Onun için bunun bir gündem değiştirmek olarak ele alınmaması gerekir. Onun için muhalefetin bunun neye denk geldiğini okuması ve buna dair bir pozisyon alması gerekir. Onun için muhalefetin bir arada buna karşı çıkmasını biz de çok istiyoruz. Biz de karınca kararınca bu dayanışmayı göstermek için buradayız" dedi.

HDP SÖZCÜSÜ GÜNAY: BU DAYANIŞMA ESASINDA MUHALEFETİ BÜYÜTECEKTİR

HDP Sözcüsü Ebru Günay ise,  ziyareti demokrasiyi büyütme çabası olarak değerlendirdi.

Günay, "Biz de bu ziyaretler için çok teşekkür ediyoruz. İktidarın hukuku sopaya dönüştürdüğü, muhalefeti dizayn etmeye çalıştığı bir dönemde partimize dönük bu saldırılarda bizi yalnız bırakmayan, bizimle dayanışan, iktidarın bu muhalefeti parçalayan, hukuk eliyle dağıtmaya çalışan, bu oyunu bozmak için bizimle dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Bu dayanışmalar bizi büyütecektir. Bu dayanışma esasında muhalefeti büyütecektir. Türkiye’de güçlü bir muhalefete, Türkiye’nin demokrasinin gelişmesi için güçlü bir muhalefete ihtiyaç var. Bize yapılan her dayanışma ziyareti ve gönderilen her dayanışma mesajı ülkenin demokrasisi için bir adımdır. Demokrasiyi büyütme çabasıdır. Hepsi anlamlı ve değerlidir" ifadelerini kullandı.