CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kararın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan 'Man Adası belgeleriyle' ilgili olduğunu savundu.

Yarkadaş, "İktidar MAN adası belgelerinin yarattığı sarsıntıyı CHP’li belediyelerde de yolsuzluk var algısıyla sıfırlamaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyor" diye konuştu.

T24'ten Hülya Karadağlı’nın haberine göre Yarkadaş, İçişleri Bakanlığı'nın İlgezdi'yle ilgili kararı değerlendirdi:

"Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye yönelik operasyon MAN Adası belgelerine yönelik bir misillemedir. İktidar MAN adası belgelerinin yarattığı sarsıntıyı CHP’li belediyelerde de yolsuzluk var algısıyla sıfırlamaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Kendi belediye başkanlarını  bir gerekçe göstermeden görevden alan ama bu belediye  başkanları üzerindeki yolsuzluk şaibesini kaldıramayan iktidar,  CHP’li belediyelere de yönelerek  aklınca bir denge sağlamaya  çalışıyor.

"CHP’Lİ BELEDİYELERİN YOLSUZLUK YAPTIĞI ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞIYOR"

Bu iddialar belediyle başkanı görevden alınmadan da soruşturabilirdi.  Belediye başkanlarının soruşturulmasının önünde herhangi bir engel yok, belli ki tantana ile büyük bir gürültü ile görevden uzaklaştırılarak CHP’li belediyelerin yolsuzluk yaptığı algısını yaratma çalışıyor. Birkaç krizin üzerini örtme girişimidir bu. MAN adası belgeleri ve kendi belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ortaya çıkan ve bir türlü izah edemedikleri gerekçeleri de bu tür operasyonlarla dengelemek istiyorlar.

Melih Gökçek’, Kadri Topbaş’ı, Ahmet Edip Uğur’u görevden uzaklaştıran ama bir gerekçe sunamayan kendi partisinin tabanını da karıştıran AKP şimdi CHP’li belediyelere dönerek bir dengeleme operasyonu yapmaya çalışıyor. Bir yandan da  CHP'ye gözdağı veriyor; eğer bana ilişkin yolsuzlukları ortaya çıkarırsan  canını yakarım üstüne gelirim diyor. Burada hukukun iktidarın sopası haline geldiğini açıkça da görüyoruz."

(Kaynak: T24)