Dün Beyoğlu'nda vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun ilk adresi Gezi Parkı oldu.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi için 5 parti tarafından ortak aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu dün Beyoğlu’nda vatandaşlarla buluştu. Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de bulunduğu Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Beyoğlu’ndaki ilk adresi Gezi Parkı oldu.

"STATÜKOYA DEĞİL, ANAYASAYA BEKÇİ OLACAĞIM"

İstiklal Caddesi’nde yürüyen Prof. Dr. İhsanoğlu, bir vatandaşın, "Başbakan dün, ‘Statükoya bekçi arıyorlar’ dedi. Siz statükoya bekçi mi olacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Efendim ben yine polemiğe girmeyeceğim. Fakat ben Anayasa'ya bekçiyim. Ben devletin birliğine, milletin dirliğine bütünlüğüne bekçiyim. Hak ve hukukun uygulanmasına, kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben insanların eşit muamele görmesine bekçiyim. Ben Anayasa'da yazılı olan hükümlerin bekçisiyim. Ben Cumhurbaşkanı andındaki hükümlerin bekçisiyim." diye cevap verdi.

EYLEMCİLERİN YANINA GİTTİ VE SOHBET ETTİ

Galatasaray Lisesi’ne kadar halkın yoğun ilgisi altında yürüyen Ekmeleddin İhsanoğlu, burada kadın cinayetleriyle ilgili eylem yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin yanına gitti ve sohbet etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra Mısır Apartmanı önünde açıklama yaptı.

İhsanoğlu, “Bu apartmanın tarihimizde önemli bir yeri vardır. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy son günlerini burada geçirmiştir. Babam da kendisine eşlik etmiştir. Türk milletine burada seslenmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu gazetecilerin sorularına ise yanıt vermedi.