Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Esenler İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener'in de katıldığı iftarda konuşan İhsanoğlu, sözlerinin başında, salonda bulunan yoğun gürültü nedeniyle davetlileri nazikçe uyararak, "Bizi de biraz dinleme lütfunda bulunursanız, daha iyi olur" dedi. Ardından da bir süre salonda sessizlik oluşması için bekledi.

"TÜRKİYE BU MÜBAREK GÜNLERDE ÇOK BÜYÜK SIKINTI İÇERİSİNDEN GEÇİYOR"

İhsanoğlu, "Türkiye bu mübarek günlerde çok büyük sıkıntı içerisinden geçiyor. İçinde huzursuzluk, zıtlaşma, bölünme tehlikeleri, kutuplaşma... Dışarıda da Türkiye'yi itibarsızlaştırma ile karşı karşıyayız. Dün üç evladımızı şehit ettik, şehit aldık. Bu gençlerimizi şehit eden teröristler artık yakalanamıyor. Bayrakları indirenler kaçıyorlar. Ama arkalarından nutuk atılıyor, hiçbir şey yapılmıyor. Türkiye böyle sıkıntılı günleri bir daha yaşamak istemiyor. Türkiye bir ve beraber olmak istiyor. Milli birlik ve beraberliğini kurmak istiyor. Onun için Türkiye bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'yi bir ve beraber tutan, bütünlüğünü koruyacak olan adaydan yana olacaktır" dedi.

"TERÖRİSTLERLE OTURUP MASA BAŞINDA ANLAŞMALAR YAPILIYOR"

Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin rehin alınan diplomatları, bürokratları ve şoförleri olduğunu belirterek, "Türkiye'yi bölmek ve ayrıştırmak için yarışanların önüne set çekilecektir. Türkiye'nin dışarıdaki itibarını, komşularıyla olan münasebetlerini düzeltecek bir insana ihtiyaç vardır. Bugün bizim insanlarımız, şoförlerimiz, diplomatlarımız ve bürokratlarımız rehin tutuluyor. Ve bunları kurtarmak için hiçbir şey yapılmıyor. Bunları kurtarmak için teröristlerle oturup masa başında anlaşmalar yapılıyor. Suriyeli, Iraklı, Kerküklü ve Telaferli kardeşlerimiz mağdur. Kaçan kardeşlerimiz 50 derece sıcakta, susuz, yemeksiz ve barınaksız yaşıyorlar. Birleşmiş Milletler'in Kürtler için yaptıklarını biz neden Türkmenler için talep etmiyoruz? Neden güvenli bölgeler oluşturmuyoruz? Bu kardeşlerimize neden kapılarımızı açmıyoruz? Biz her yerde insanlık için gayret eden millet olarak, neden Türkmenlerle ilgilenmiyoruz" diye sordu.